Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Τελικό, επίσημο Ψήφισμα – δελτίο τύπου Γιά Τήν Βίλα Ζωγράφου

Είναι επιτακτική ανάγκη, το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση που να αποδέχεται την πρόταση του ΣΧΟΠ προς το ΥΠΕΚΑ, ώστε το κτήμα Ζωγράφου να χαρακτηριστεί ως κοινόχρηστος χώρος Υψηλού πρασίνου (με απαλλοτρίωση από τον κρατικό προϋπολογισμό – πράσινο ταμείο όπως ήδη έχει εξαγγελθεί για άλλους 27 δήμους).


Απόφαση που «απαιτείται», ώστε να προχωρήσει η διαδικασία του προεδρικού διατάγματος για να εκδικάσει το ΣΧΟΠ τις ενστάσεις της οικογένειας Ζωγράφου και να μη σκαλώσει στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας
Τονίζουμε την αδικαιολόγητη καθυστέρησή, στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης.
Καθυστέρηση που δε δικαιολογείται από την ανεπαρκή ενημέρωση, που επικαλείται γύρω από το θέμα της Βίλας Ζωγράφου η νέα δημοτική αρχή, μιας και πρόκειται για μία καθαρά πολιτική απόφαση.
Άλλωστε, η ενδεχόμενη εφαρμογή της εξαγγελίας για τριπλασιασμό των αντικειμενικών αξιών στα τέλη Ιουνίου, θα οδηγήσει και σε αύξηση του κόστους απαλλοτρίωσης του κτήματος Ζωγράφου κοντά στη συμφωνία Καζάκου – Ζωγραφαίων η οποία έγινε με βάση την εμπορική αξία. Σε εποχή οικονομικής κρίσης κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με έγκλημα. Επομένως Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.
Εφιστούμε την προσοχή τόσο του δήμου όσο και του ΥΠΕΚΑ σε αυτή την εξέλιξη.
Εμείς θα βάλουμε το ζήτημα στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο του Μαρτίου. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα έχει παρθεί μια τέτοια απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο. Αντίθετη εξέλιξη θα είναι απόδειξη αρνητικών προθέσεων της δημοτικής αρχής που θα μας βρει αντιμέτωπους.
Ανακοινώνουμε ότι αποδεχόμαστε την πρόταση του αντιδημάρχου για κοινή παρέμβαση στο ΥΠΕΚΑ στην κατεύθυνση έκδοσης του ΠΔ, εφόσον όμως βγει η εν λόγω απόφαση από το ΔΣ.
Επιδίωξη μας είναι να παρακολουθούμε και να συμβάλουμε με τις γνώσεις μας στις επιτροπές, που έχει συστήσει ο δήμαρχος για το θέμα της Βίλας Ζωγράφου. Σκοπός της παρέμβασής μας θα είναι να συμβάλλουμε σε μια προσπάθεια ακύρωσης του δανείου για την αγορά της ταράτσας του εμπορικού κέντρου και απαλλοτρίωσης του κτήματος με χρήματα από το πράσινο ταμείο, να ενημερωνόμαστε και να ενημερώνουμε για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση. Η ζωή θα δείξει αν σε αυτό που παλεύουμε  εδώ και 4 χρόνια, η νέα δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός.
Τέλος, ζητάμε από τη νέα δημοτική αρχή να προτείνει κατάλληλο χώρο, όπου θα μπορούν να φιλοξενούνται ευρύτερες συναντήσεις ανάμεσα στα οποίες και τα συντονιστικά της επιτροπής μας.
Το παρών γνωστοποιείται κατόπιν της συνέλευσης που πραγματοποίησε Η επιτροπή αγώνα κατοίκων για να γίνει το κτήμα Ζωγράφου κτήμα του λαού την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στη Βίλα Ζωγράφου.