Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Οία Η Όψις Τοιάδε Καί Η Ψυχή

Ακολουθεί μεθοδευμένα η γεμάτη θρασύτητα καί αυθάδεια επιστολή τού Καζάκου η οποία συνόδευετο από τήν απουσία τών δημοτικών συμβούλων τής ΔΑΔΑ στό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Καζάκος προκαλεί, ευτυχώς υποδυόμενος πολύ καλά τόν εως τώρα εαυτό του.
Πάντα θρασύς, μεθοδευμένα, ανεξάρτητα αν είναι τήν συγκεκριμένη στιγμή, είτε εξαιτίας τού ότι δέν έχει άλλη επιλογή είτε εξαιτίας του ότι θέλει νά δείξει ότι αυτός έχει τά ηνία τής παράταξής του είτε καί τά δύο μαζί.
Ευτυχώς γιατί μέ τίς πράξεις του δέν αφήνει ο ίδιος περιθώρια σέ όσους καλοπροαίρετα ή αφελώς πιστεύανε ότι θά σεβαστεί θεσμούς, δέν θά προκαλέσει αν δέν προκληθεί ή θά βρισκόταν μέσα στα όρια Καλλικράτη ή Παυλόπουλου. Ο λύκος καί αν εγέρασε και άσπρισε τό μαλλί του μήτε τήν γνώμη άλλαξε μήτε τήν κεφαλή του. Αυτή τήν παροιμία δέν πρέπει νά τήν ξεχνάει όποιος περιμένει fair game (έντιμο παιχνίδι) από τόν Καζάκο.
Ακολουθεί η επιστολή του. Θαυμάστε τον!!!



Προς: τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κοινοποίηση: κ. Κώστα Καλλίρη
Δήμαρχο
Ενταύθα


     Κύριε Πρόεδρε,
   
    Ελάβαμε οι της ΔΑΔΑ την τηλεφωνική πρόσκλησή σας για σύγκληση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου την 3-2-2011 και ώρα 20:00 με θέμα:
Αίτημα προς το το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ προκειμένου να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας για την εκλογή νέων μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου βάσει των άρθρων 10 παρ. 2δ και αρ. 11 παρ. 3 και 4 του καταστατικού της (Αρ. ΦΕΚ 3181, 5-5-2009), έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα θέματα που αφορούν στη λειτουργία της και έχουν επίπτωση στους Δημότες.

Εν όψει αυτής της ενέργειάς σας συνεκλήθη σήμερα και ώρα 1:00μ.μ. εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΑΞΙΑΔΗΖ  Α.Ε. για ενημέρωσή του από τον Πρόεδρό της σχετικά για τις εξελίξεις στα δύο κλειστά γκράζ (parking) μετά την έξωση του μισθωτού αυτών λόγω οφειλών και για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, όπως διαφαίνονται στην ως άνω πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά τη συνεδρίαση αυτό το Δ.Σ. ενημερώθηκε από τον Πρόεδρό του και επί όσων υπεστηρίχθηκαν εκ μέρους του κ. Δημάρχου και τον μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου κατά τη σημερινή πρωινή συνάντησή του με αυτούς.

Το Δ.Σ. μετά από ενδελεχή συζήτηση και αξιολόγηση της υφισταμένης κατάστασης έλαβε την υπ΄αριθμ. 379/3-2-2011 απόφαση και θέτει υπόψη σας τα ακόλουθα:

1.   ‘Οτι η πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ως έχει και διατυπώνεται είναι προσβλητική για τα μέλη του Δ.Σ. της ΜΑΞΙΑΔΗΖ  Α.Ε.  πλέον του γεγονότος ότι δεν είναι νόμιμη.
2.   Τα μέλη του Δ.Σ. από την πρώτη στιγμή της αλλαγής της Δημοτικής Αρχής δήλωσαν εν συμβουλίω την πρόθεσή τους όπως και παραιτηθούν και ασφαλώς η Διοίκηση του Δήμου το πληροφορήθηκε.
3.   Η πρόθεση και η δήλωση αυτή έγινε και προσωπικά από το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Στάθη Ραγκούση και προς την κα Κων. Κουμανιώτη, όταν τον επεσκέφθη δύο φορές τουλάχιστον τον τελευταίο καιρό, ζητούσα στοιχεία για την εταιρεία, κατ’ εντολή Δημάρχου.
4.   Ο κ. Ραγκούσης, ειδικά της είπε επί λέξη από την πρώτη συνάντησή τους ότι οι παραιτήσεις μας και η δική του είναι στη διάθεσή σας και γραπτώς εάν θέλετε.
         Η κα Κουμανιώτη απάντησε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει τέτοια βούληση στο Δήμαρχο.
5.   Ύστερα από αυτά εκρίθη από όλο το Δ.Σ. ότι η άνευ ετέρου αποχώρησή μας ενείχε εχθρικά στοιχεία προς τη νέα Δημοτική Αρχή, αφού δεν είχε ετοιμάσει τους διαδόχους μας και θα εξελαμβάνετο ως βλαπτική της εταιρείας ενέργεια.
6.   Υπό αυτά τα πραγματικά περιστατικά η σύγκληση του Δ.Σ. είναι προσβλητική και μειωτική για μας, διότι αφήνει στον καθένα που δεν γνωρίζει το γεγονότα, την εύλογη υπόνοια ότι δεν θέλουμε να παραιτηθούμε από την ΜΑΞΙΑΔΗΖ  Α.Ε., ενώ είναι γεγονός ότι ο κ. Δήμαρχος ΟΥΔΕΠΟΤΕ, ούτε προφορικά σε κανένα μας, εζήτησε να παραιτηθούμε.
7.   Αλλά και η υποβοή της παραίτησής μας ύστερα από την άνω πρόσκληση του Δ.Σ. ενέχει σαφώς και ίσως τούτο να επιδιώκεται, μειωτικά της προσωπικότητάς μας και της συλλογικής δράσεως μας στοιχεία, αφού γίνεται υπό σαφέσταση απειλή κινήσεως της διαδικασίας αλλαγής του Δ.Σ.
8.   Πιστεύουμε ότι αφορμή για προσβολή της προσωπικότητάς μας, βρήκατε την έξωση της μισθώτριας εταιρείας των κλειστών γκαράζ και προσπαθήσατε να εκμεταλλευτείτε την εύλογη ανησυχία των συμπολιτών μας που εφύλασσαν τα οχήματά τους σ’ αυτά.
9.   Ήδη, όμως, όπως ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη φορά, τα πάντα εδρομολογήθηκαν και τακτοποιήθηκαν όπως είχαν σχεδιαστεί με την έξωση του εκμισθωτή.
  Κανένας λόγος ανησυχίας σοβαρός δεν υπήρξε, οι συμπολίτες μας κατάλαβαν αμέσως το πρόβλημα και από σήμερα (3-2-2011) και ώρα 11:00 π.μ. λειτουργούν κανονικότατα τα γκαράζ και της Γ. Ζωγράφου και Γρ. Αυξεντίου και Γάζης.
    10. Αλλά ο τρόπος της επιλεγείσας επέμβασης τυπικά και ουσιαστικά, είναι μεν παράνομος, δείχνει, όμως και τις πραγματικές προθέσεις της Διοίκησης του Δήμου ως προς το έκτακτο θέμα.
    11. Από την μελέτη του θέματος καταλήξαμε από αβίαστο συμπέρασμα ότι η πρόσκληση αυτή έγινε για το θεαθήναι, ενώ δεν έχετε πρόθεση άμεσης αντικατάστασης του Δ.Σ. της εταιρείας. Διότι εάν συνέβαινε τούτο:
    Α) δεν θα επιλέγατε τρόπο αντικατάστασης τόσο μακράς διάρκειας (τουλάχιστον 45 ημερών συν δημοσιεύσεως ΦΕΚ κ.λ.π.) ήτοι το ελάχιστο δύο μηνών.
   Β) μέσα στο χρόνο αυτόν πρέπει να ληφθούν σοβαρές και επείγουσες αποφάσεις για την εταιρεία τις οποίες προφανώς θέλετε να αποφύγετε.
  
  12. Εμείς αποφασίσαμε να παραιτηθούμε και έχουμε δώσει τις παραιτήσεις μας στον Πρόεδρο της ΜΑΞΙΑΔΗΖ  Α.Ε.   υπό μία απαραίτητη προϋπόθεση:
      Να αποστείλετε αμέσως τους εντεταλμένους σας επίσημα στη Διοίκηση της εταιρείας για παραλαβή ΟΛΩΝ των αντικειμένων, δράσεων, περιουσιακών και οικονομικών στοιχείων της εταιρείας.
     Με την παραλαβή της εταιρείας σας παραδίδονται αμέσως και όλες οι παραιτήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και η υπόδειξη άμεση νομικής αντικατάστασης του Δ.Σ.

     Όπως αντιλαμβάνεστε θέλουμε αποχωρούντες να μην αφήσουμε κανένα ψεγάδι διαχείρησης, ούτε περιθώρια θολού περιβάλλοντος, όπως ορισμένοι επιχειρούν να πράξουν σήμερα στο Δήμο.


      Μετά τιμής
    Ο Πρόεδρος ΜΑΞΙΑΔΗΖ  Α.Ε.

                                                          ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΚΟΣ