Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Παραλειπόμενα του Δ.Σ που έγινε στις 19/2/2011

  • Το Δ.Σ ξεκίνησε με  ανακοινώσεις από την πλευρά του προέδρου του Δ.Σ. Αυτό που έκανε αίσθηση ήταν το αίτημα της κ. Αναστασίας Μπότου, που ζητούσε να έχει δικαίωμα λόγου σε όλα τα θέματα που θα συζητούνται σε κάθε Δ.Σ.
(Σύμφωνα με το Καλλικράτη, δικαίωμα λόγο έχουν ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν καταθέσει  αίτημα πριν από την έναρξη του Δ.Σ για τα θέματα που επιθυμούν).
(Είναι  σαφές ότι ξεκίνησαν τα πρώτα συμπτώματα διάλυσης της ΔΑΔΑ με αρχή την Αναστασία Μπότου)

  • Στο πρώτο θέμα, τής ημερήσιας διάταξης τού Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρξε ένταση, την οποία προκάλεσαν ανά διαστήματα η Αναστασία Μπότου (με κάποιο τρόπο έπρεπε να κάνει την αρχηγική της εμφάνιση)  ενάντια στον πρόεδρο του Δ.Σ και κάτοικοι που ήταν αντίθετοι με τις συγχωνεύσεις των σχολείων, δηλαδή κατά κύριο λόγο την φασαρία την έκαναν άνθρωποι που είναι στο περιβάλλον της Αναστασίας Μπότου και του Κινήματος στην Πόλη. ( Miα συνεργασία αξιοπερίεργη).
  • Μετά τις τοποθετήσεις από την πλευρά της διοίκησης,  τις εισηγήσεις στο θέμα του κου Μαρίνη Πέτρου και της κας Τσιαπαρίκου, τις τοποθετήσεις όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τις φωνές της Μπότου, ψηφίστηκε το θέμα μόνο από την παράταξη της διοίκησης, ενώ όλη η αντιπολίτευση το καταψήφισε.
  • Η τοποθέτηση της Τίνας Καφατσάκη ήταν ότι οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις γίνονται με τη λογική της μείωσης του λειτουργικού κόστους με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η διδακτική διαδικασία και η ποιότητα που παρέχουν τα δημόσια σχολεία στους μαθητές.  Μόνο σε μία συγχώνευση θα ήταν σύμφωνη, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, και αφορά δύο δημοτικά σχολεία.  Επίσης έθεσε και το θέμα, ότι αν εφαρμοστεί η παραπάνω πολιτική στη δευτεροβάθμια  εκπαίδευση, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραβατικότητας στους εφήβους.
(Εντύπωση προκαλεί η στάση όλων των συμβούλων της διοίκησης που κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της Τίνας Καφατσάκη κράτησαν ευλαβική σιωπή και ήταν σαφές ότι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση μετά την τοποθέτηση). 

  • Για το δεύτερο θέμα που αφορούσε το διορισμό συνηγόρου του πολίτη, υπήρξαν 3 υποψηφιότητες, μία από τις οποίες ήταν της Ελένης Σφήκα.  Έγινε μυστική ψηφοφορία με τελικό αποτέλεσμα  30 υπέρ της Ελένης Σφήκα, 3 απόχες από τη Λαϊκή Συσπείρωση και 6 κατά από την παράταξη του Καζάκου.
Τέλος ο Καζάκος κατέθεσε ένσταση για τη διαδικασία που τήρησε η διοίκηση για το παραπάνω θέμα, την οποία  και επισυνάπτω.
  • Το τρίτο θέμα αφορούσε την επιτροπή διαβούλευσης.  Η διοίκηση πρότεινε να υπάρξει χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του μηνά, για να δηλώσουν ενδιαφέρον όσοι επιθυμούν.
Επισυνάπτονται και τα video που αναρτήθηκαν στο site του κ. Δαβαλά,  ο οποίος είναι στον περιβάλλον του Καζάκου.
  • Απορίας άξιο είναι τό γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του Δ.Σ είναι ότι ο άνθρωπος που τραβάει τα video από το εν λόγω site, όποτε τοποθετείται η Tίνα Καφατσάκη, είτε σβήνει την κάμερα είτε την στρέφει κάπου αλλού εκτός από τη θέση που βρίσκεται η Τίνα. Αυτό είναι που θα διαπιστώσετε όταν δείτε τα video. Τα συμπεράσματα δικά σας.
  • Τέλος, την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν να γίνονται έλεγχοι στην ΚΕΔΗΖ και θα ακολουθήσουν αντίστοιχοι έλεγχοι και στην ΜΑΞΙΑΔΗΖ. Αυτό  είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και 1 μήνα τουλάχιστον, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.