Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

κε Γενικέ Γραμματέα, «Συγχαρητήρια», Στέλνετε Τα Αδέσποτα Σε Κολαστήρια


Όπως ενημερωνόμαστε από το καταφύγιο ζώων «Κιβωτός», ο Δήμος θέλει να μεταφέρει τα αδέσποτα στο κολαστήριο του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων).

Όσον αναφορά την «εξαίρετη ποιότητα υπηρεσιών» του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. μία αναζήτηση στο google θά σας πείσει από το πλήθος καταγγελιών φιλοζωικών σωματείων.

Ακολουθεί ανάρτηση της κας Χριστίνας Μακρή, υπεύθυνης της εθελοντικής οργάνωσης Κιβωτός στο facebook:

Στις 26/5 μάθαμε ότι ο Δήμος Ζωγράφου πρόκειται να πάρει σύντομα "δραστικά μέτρα" για τα αδέσποτα του Δήμου χωρίς να κατονομάζει αυτά τα μέτρα.

Από διασταυρωμένες και έγκυρες πηγές μάθαμε ότι προτίθεται να μεταφέρει τα 45 σκυλιά του καταφυγίου Ζωγράφου στο γνωστό κολαστήριο ζώων ΔΙΚΕΠΑΖ στον Πειραιά ερήμην του σωματείου "ΚΙΒΩΤΟΣ" και των εθελοντών μελών της, που από το 2004 έχει αναλάβει πλήρως την φροντίδα των ζώων και έχει την ευθύνη και την διαχείριση του καταφυγίου.

Να ενημερώσουμε για όποιον δεν το γνωρίζει ότι πέραν της παραχώρησης από τον Δήμο του χώρου όπου βρίσκονται και την δημιουργία του κεντρικού μεγάλου χώρου του καταφυγίου, δεν είχε δοθεί καμία οικονομική στήριξη από τον Δήμο από το 2004 μέχρι το 2008. Οτιδήποτε υπάρχει μέσα σε αυτό το καταφύγιο, ο χωρισμός των χώρων σε μικρότερους, τα σκέπαστρα, οι τέντες, η αποθήκη, οι 2 δεξαμενές, τα σπιτάκια κ.ο.κ. έγιναν και βάρυναν οικονομικά τους εθελοντές.

Από το 2008 και μετά δόθηκαν κάποιες τροφές και εμβόλια μη επαρκή για όλο τον χρόνο. Η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη βαραίνει αποκλειστικά τους εθελοντές.

Τα σκυλιά είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, όλα τα θηλυκά και κάποια αρσενικά στειρωμένα, σχεδόν αποκλειστικά από τους εθελοντές και καταβάλλονται έντονες προσπάθειες να υιοθετηθούν κάποια από αυτά με συμβόλαιο υιοθεσίας και έλεγχο.

Δεν καταλαβαίνουμε πώς ενώ είχαμε ενημερωθεί από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Πρασίνου και Οικονομικών ότι για φέτος έχει προβλεφθεί ένα κονδύλι για τροφές και φάρμακα, ο Δήμος σκοπεύει χωρίς καμία ενημέρωση και συγκατάθεσή μας, να μεταφέρει τα σκυλιά στο ΔΙΚΕΠΑΖ το οποίο δεν είναι καν ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ αλλά προσωρινός σταθμός περίθαλψης ζώων και για το οποίο έχουν ήδη γίνει από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των φιλοζωικών σωματείων πολλές καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εντός του αλλά και για την ευθανασία που γίνεται στα "επιθετικά" και καλαζαρικά σκυλιά ενώ διακεκριμένοι επιστήμονες μεταξύ των οποίων ο καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Χαραλαμπίδης υποστηρίζουν ότι η πιθανότητα μετάδοσης του νοσήματος από τον σκύλο στον άνθρωπο είναι μηδαμινή και ότι η λεισμανίαση είναι πια ιάσιμο νόσημα. Εντός των ημερών μάλιστα θα κατατεθεί από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή και εξώδικη δήλωση για το ΔΙΚΕΠΑΖ.

Θα ζητήσουμε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και Δήμαρχο να μας επιβεβαιώσουν ή διαψεύσουν εγγράφως αυτήν την φήμη που κυκλοφορεί έντονα και δηλώνουμε ότι μία τέτοια κίνηση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Θα θέλαμε να μας εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους θέλουν να μεταφερθούν τα ζώα και αν επείγει να φύγουν από το καταφύγιο, να μας δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να μεριμνήσουμε γι' αυτά. Σε αντίθετη περίπτωση προτιθέμεθα να κινηθούμε νομικά εναντίον μιας τέτοιας απόφασης με την συμπαράσταση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των φιλοζωικών σωματείων αλλά και όλων των φιλόζωων δημοτών του Ζωγράφου και άλλων περιοχών.

Παραθέτουμε σχετικό σύνδεσμο (ένα από τα πολλά που υπάρχουν γι' αυτό) για το ΔΙΚΕΠΑΖ :

Σε περίπτωση πού είναι αληθής αυτή η είδηση, ζητάμε από όλα τα φιλοζωικά σωματεία, τα καταφύγια και τους φιλόζωους, να μας βοηθήσουν με όποιον δυνατόν τρόπο για να μπορέσουμε αρχικά να διαμαρτυρηθούμε και να κινηθούμε με νόμιμα για την αποφυγή αυτής της μεταφοράς και κατά δεύτερον να μας βοηθήσουν με την προώθηση των αγγελιών των ζώων μας προκειμένου να υιοθετηθούν κάποια και με φιλοξενίες.

Σημείωση: Την Πέμπτη 2/6 ώρα 19.00 - 20.00 στο δημαρχείο Ζωγράφου θα γίνει δημοτικό συμβούλιο στο οποίο μπορούν να παραστούν και να μιλήσουν εκπρόσωποι φορέων του Δήμου. Θα είμαστε εκεί για να ενημερώσουμε σχετικά με την κατάσταση στο καταφύγιο και το θέμα που έχει δημιουργηθεί και ευελπιστούμε στην συμμετοχή όσων περισσότερων ατόμων γίνεται. Η ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί εντός της βδομάδας.

Δείτε εδώ σχετικό βίντεο για το καταφύγιο:
Δείτε εδώ όλα τα σκυλάκια του καταφυγίου που ψάχνουν σπίτι
Για επικοινωνία μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην Χριστίνα Μακρή https://www.facebook.com/kristin8424