Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Εναρκτήριο Λάκτισμα του Δικτύου Εθελοντών Ζωγράφου


Το δίκτυο εθελοντών Ζωγράφου ξεκίνησε την δράση του το Σάββατο 14/5/2011, με τον συμβολικό καθαρισμό της οδού Γεωργίου Παπανδρέου. (Φωτογραφίες Απο Τον Καθαρισμό)

Το ήθος των πρωτεργατών του εγγυάται ότι ο στόχος της κίνησης, που είναι να φέρει τους Ζωγραφιώτες πιο κοντά στην πόλη πού κατοικούν, να μεταμορφώσει σε ενεργούς πολίτες κατοίκους πού σήμερα είναι άβουλοι θεατές του τι συμβαίνει γύρω τους, είναι εφικτός.

Το δίκτυο φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μία συνιστώσα στην μεταβολή του κατοίκου ιδιώτη (σύμφωνα με την αρχαία έννοια του όρου) σέ κάτοικο-πολίτη.

Να πραγματώσει την ρήση του Τζον Κέννεντυ: «Μην ρωτάς τι κάνει η χώρα σου για εσένα αλλά τι κάνεις εσύ για την χώρα σου».

Η επερχόμενη επόμενή του δράση είναι Ποδηλατοδρομία την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011.

Ευχόμαστε στο Δίκτυο Εθελοντών Ζωγράφου καλή συνέχεια και να γνωρίζει ότι θα έχει την αρωγή μας στις ενέργειες του, όπως περιγράφονται στη διακήρυξή του πού ακολουθεί:

"Το Δίκτυο Εθελοντών Ζωγράφου έχει σαν στόχο του μέσα από τον εθελοντισμό να ενισχύσει τις σχέσεις αλληλεγγύης και την κοινωνική συνείδηση. Έχει σαν στόχο του να προωθήσει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην πόλη μας, αλλά και την συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα.
Είναι ένας χώρος ανοικτός σε όλους τους πολίτες, που μοιράζονται μαζί μας την πεποίθηση πως ακόμα και η πιο μικρή συμμετοχή έχει αξία. «Ο εθελοντισμός δεν έχει όρια είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και διαστάσεις». Μπορεί να έχει μορφή κοινωνικής προσφοράς, περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, πολιτιστικών δρώμενων και άλλα πολλά. Οι ίδιοι οι εθελοντές διαμορφώνουν το χαρακτήρα προτείνοντας και υλοποιώντας ανάλογα με τις κατά τόπους και περιόδους συνθήκες αλλά και τις δεξιότητες που αποκτούν μέσα από τη συμμετοχή τους στην εθελοντική ομάδα.
«H εθελοντική δράση αποτελεί μαθησιακή-μορφωτική λειτουργία. Ενισχύει την απόκτηση κοινωνικών, επικοινωνιακών και επαγγελματικών δεξιοτήτων και αναπτύσσει νέες ικανότητες.»
Το Δίκτυο Εθελοντών Ζωγράφου σας καλεί προσφέροντας, πρωτίστως, την θετική σας διάθεση να συμμετάσχετε και μαζί να προωθήσουμε τον εθελοντισμό στην πόλη μας!"

Τρόποι Επικοινωνίας: