Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου Συνάντησης Τού Δημάρχου Με Στελέχη Τού Υπουργείου Πολιτισμού Και Τουρισμού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Αυτοτελές Τμήμα Επικοινωνίας                                   Ζωγράφου, 12 Μαΐου 2011
Ενημέρωσης & Διεθνών Σχέσεων
Ταχ.Δ/νση : Γ.Ζωγράφου 7 Τ.Κ 15772
Πληροφορίες: Α. Συρούκη
Τηλέφωνο : 210 7490136
E- mail : public@zografou.gr
dhmos.zografou@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είχε ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης την Τετάρτη 11 Μαΐου.


Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών της πόλης και την ενίσχυση των αντίστοιχων δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα, η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε τα εξής θέματα:
  • Τεχνικές παρεμβάσεις στη Βίλα Κοτοπούλη με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητάς της και την ανάδειξή της ως κεντρικού χώρου πολιτισμού του Δήμου.
  • Ενίσχυση και υποστήριξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων σχολείων, ερασιτεχνικών θιάσων και πολιτιστικών δρώμενων στην περιοχή.
  • Διεκδίκηση κτιρίων και χώρων που βρίσκονται στο υπό διαμόρφωση Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, που ανήκουν σε φορείς εποπτευόμενους από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, όπως π.χ. το κτίριο των Μεσογειακών Αγώνων που ανήκει στην Ε.Τ.Α.
  • Βελτίωση των υποδομών του Δημοτικού Γυμναστηρίου Γρηγόρης Λαμπράκης και μελέτη για τη διαμόρφωση του αγωνιστικού χώρου με στόχο την καλύτερη αξιοποίησή τους προς όφελος των ομάδων της περιοχής.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Καλλίρης έθεσε υπ’ όψιν του υπουργείου και κάποια ειδικότερα θέματα αθλητικών σωματείων του Δήμου μας.


Όταν εξειδικευτούν τα παραπάνω θέματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο του Υπουργείου όσο και του Δήμου θα προγραμματιστεί καταληκτική συνάντηση