Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ο Καρατζαφύρερ και ο Αυριανισμός στου Ζωγράφου

Τελικά πόσο δίκιο είχε ο Κάρολος Μάρξ όταν είπε ότι «Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή τραγωδία».

Αυτό μάλιστα συμβαίνει όταν θέσεις τις οποίες κάποιος απεμπολεί τις προσαρτίζεται κάποιος άλλος.

Έτσι θυμηδία προκαλεί το άκουσμα μίας από τις θεμελιώδεις θέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ., «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», να ξεστομίζεται από τον Καρατζαφέρη (ξέρετε της παρέας Πλεύρη – Βορίδη κλπ).

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ξεκινώντας την εποχή Σιμίτη, έκανε απέλπιδες προσπάθειες για να απαλλαχτεί από θεμελιώδεις αξίες, και σε αυτό συντέλεσε τά μέγιστα ένα από τά ιστορικά του στελέχη, ο Πάγκαλος.


Ο «κύριος» που ως υπουργός εξωτερικών, ήταν αυτός πού με εντολές δικές του παραδόθηκε ο Οτσαλάν στην ΜΙΤ (ασχέτως αν ο Οτσαλάν επιχειρούσε μία λιβανοποίηση της Ελλάδας), και ήταν πάλι ο ίδιος που πρότεινε στους Αξιωματικούς, την νύχτα των Ιμίων να θεωρήσουν την Ελληνική σημαία ένα πανί πού το πήρε ο αέρας. Εδώ λοιπόν παίχτηκε μία τραγωδία

Ενώ ο προσεταιρισμός του «Η Ελλάδα Ανοίκει Στους Έλληνες» από τούς Καρατζαφύρερ έχει έντονη την αίσθηση της φάρσας.

Στο ίδιο μοτίβο με τον Καρατζαφύρερ βλέπουμε να έχει αναρτηθεί αφίσα του Αντρέα με την υπογραφή της «Αριστερής Πρωτοβουλίας στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.» από το γνωστό αυριανοκατασκεύασμα σε ήθος και φράσεις blog «Πόλις – Ζωγράφου.

Ηχεί με λύπη στα αυτιά μας το σύνθημα «Αντρέα Σήκω Για Να Δεις Τα Παιδιά Της Αλλαγής».
Και σε όσους από το περιβάλλον της νέας Δημοτικής αρχής σε Ιλίσια – Ζωγράφου – Γουδή – Ιλίσια ακούγονται εύηχα τα αναρτώμενα κείμενα σε ύφος, ήθος και καλαισθησία να τους θυμίσουμε σε τι κατάντια έχει φτάσει η φυλλάδα η οποία κάποτε τους έκφραζε.