Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση τού Συνασπισμού Ζωγράφου για τούς νεους βανδαλισμούς


Νέα επίθεση στα γραφεία  του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στου Ζωγράφου
(Η 3η σε διάστημα 3 εβδομάδων)

Μετά την απόπειρα εμπρησμού, με βόμβες μολότωφ και την πρόκληση υλικών ζημιών στις 18/2, μετά την επίθεση με πέτρες στις 6/3, ακολούθησε η πλέον καταστροφική επίθεση. Τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Μάρτη, έγινε εισβολή στα γραφεία του ΣΥΝ στου Ζωγράφου και ολοκληρωτική καταστροφή της υλικοτεχνικής υποδομής που υπήρχε σε αυτά. Ηλεκτρονικός εξοπλισμός, γραφεία, τραπέζια, καρέκλες καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Ομάδα κουκουλοφόρων, αφού κατέστρεψαν τα πάντα, κινήθηκαν προς τη λεωφόρο Παπάγου. Οι γείτονες που άκουσαν τους θορύβους ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία συνέλαβε έναν εξ αυτών ως ύποπτο!


Η Πολιτική Κίνηση Ζωγράφου του ΣΥΝ δεν θα τοποθετηθεί ακόμη δημόσια στα νομικά θέματα, αν και έκανε όλες τις νόμιμες ενέργειες.
Η Π.Κ. Ζωγράφου του ΣΥΝ θέτει στην κρίση των Ζωγραφιωτών τα παρακάτω πολιτικά ζητήματα.

1.      Είναι η 3η συνεχόμενη επίθεση στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ στο δήμο Ζωγράφου και εκτιμούμε ότι επιβεβαιώνει τις υποψίες πως, προβοκατόρικα-φασιστοειδή στοιχεία λειτουργούν στη βάση σχεδίου και εκτελούν διατεταγμένη αποστολή.

2.      Ο Δημοκρατικός λαός του Ζωγράφου γνωρίζει τη συνεπή αγωνιστική δράση της Π.Κ. Ζωγράφου του ΣΥΝ τόσο στα τοπικά-δημοτικά ζητήματα (βίλα Ζωγράφου, 17 στέμματα, χώροι πρασίνου, δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, συμμετοχή του πολίτη, προβλήματα σχολείων, παιδικών σταθμών, καθαριότητας κ.λ.π.) επί σειράς ετών, όσο και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από την βάρβαρη επίθεση των νεοφιλελέφθερων πολιτικών, στα εργασιακά δικαιώματα, στο κοινωνικό κράτος, στη ζωή και το βιοτικό τους επίπεδο. Γνωρίζει επίσης την ανυποχώρητη δράση μας στα μεγάλα ζητήματα της Δημοκρατίας και των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Ο Δημοκρατικός λαός του Ζωγράφου διαισθάνεται ποιοι έχουν συμφέρον να είναι οι ηθικοί αυτουργοί τέτοιων φασιστικών-προβοκατόρικων ενεργειών. Η συνείδηση του Ζωγραφιώτη είναι αυτή που θα αναζητήσει τον ή τους ενόχους και θα τους απομονώσει πολιτικά και ηθικά.

3.      Δεν μπορούμε επίσης να μην επισημάνουμε ότι η μεθοδευμένη και υποκριτική στοχοποίηση του ΣΥΝ, όχι μόνο από τα ακροδεξιά και φασιστικά πολιτικά ρεύματα αλλά και από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη (π.χ. δηλώσεις Πάγκαλου), μόνο κακό κάνουν, όχι στο ΣΥΝ, αλλά στην ίδια τη δημοκρατία.

4.      Τέλος θέλουμε να ενημερώσουμε τους επίδοξους «νέο-αριστεροφάγους», ότι η Αριστερή – Δημοκρατική μας συνείδηση δεν βρίσκεται στα κτίρια,  ούτε στα ηλεκτρονικά μέσα, ούτε στα τραπέζια, ούτε στις καρέκλες που καταστρέψατε. Βρίσκεται στην καρδιά και την ψυχή των αγωνιστών της Αριστεράς. Αυτό βέβαια, εσείς δεν μπορείτε να το καταλάβετε!

Δημοκράτες της πόλης μας, σήμερα οι «άγνωστοι» χτυπούν το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, …αύριο ;
Σας καλούμε, όλοι μαζί, ενωμένοι και με περισσότερο πείσμα, να αγωνιστούμε, για ένα καλύτερο αύριο για τη ζωή όλων των εργαζόμενων, για το μέλλον των παιδιών μας, στη Γειτονιά μας, στην Πόλη μας, στην Πατρίδα μας, στην Ευρώπη, στον Κόσμο!
Αντίπαλός μας είναι ο νεοφιλελευθερισμός και ο υφέρπων φασισμός που αυτός τροφοδοτεί!

9 Μάρτη 2011                                                                                                    Π.Κ. Ζωγράφου του ΣΥΝ