Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο 3/3/2011


Πριν τη συζήτηση του μοναδικού  θέματος, η παράταξη "ΜΑΖΙ για την πόλη μας" κατέθεσε ψήφισμα για του 300 απεργούς πείνας.
Το ψήφισμα μας το στήριξαν το Κίνημα στην Πόλη, οι  Ακομμάτιστοι και η Αναστασία Μπότου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση,  την οποία εκπροσώπησε ο κ. Μπαρμπέρης λόγω απουσίας της κ. Ρέτζιου είπε ότι δε διαφωνεί πολιτικά με το ψήφισμα αλλά ότι ήθελε να προστεθεί η φράση ( δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τους 8 αλληλέγγυους και τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Αθηνών, όμως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες). Δεν έγινε αποδεκτό από την εκπρόσωπο του ΜΑΖΙ Βάσω Στρακαντούνα  λόγω απουσίας για επαγγελματικούς λόγους της επικεφαλής της παράταξης Τίνας Καφατσάκη.

Έτσι η Λαϊκή Συσπείρωση κατέβασε δικό της ψήφισμα, όπως έκανε άλλωστε και η διοικούσα παράταξη, με εισηγητή το Σούλη Παπαγιαννόπουλο.

Έτσι υπήρχαν 3 διαφορετικά ψηφίσματα, ένα από την παράταξη "ΜΑΖΙ γιά τήν πόλη μας", ένα από την "Λαϊκή Συσπείρωση" και ένα από "Ζωγράφου αύριο".

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΔΑ  ψήφισαν αποχή και στα 3 ψηφίσματα με το επιχείρημα ότι θα έπρεπε να συσταθεί μια επιτροπή από όλες τις παρατάξεις για να φτιάξουν ένα μόνο ψήφισμα, κάτι που ούτε εμείς αλλά ούτε και η διοίκηση  έκανε αποδεκτό.

Οπότε τα αποτελέσματα των ψηφισμάτων είναι τα έξης:
  • Του ΜΑΖΙ γιά τήν πόλη μας  26 όχι, 5 αποχές, 5 ναι.
  • Της Λαϊκής  29 όχι, 5 αποχές, 2 ναι. 
  • Του Ζωγράφου Αύριο  24 ναι, 5 αποχές, 5 όχι.


Υπήρχαν πολλές απουσίες από την συνεδρίαση. Από την διοίκηση απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασιλείου, από την ΔΑΔΑ απουσίαζαν Καζάκος, Καλύβα και Μαρκάτος, από το ΜΑΖΙ Καφατσάκη και Κότσυφας και από την Λαϊκή συσπείρωση η Ρέτζιου.

Όμως δεν έλειψαν καθόλου τα ευτράπελα και οι εντάσεις.

Την εισήγηση του μοναδικού θέματος την έκανε  από την πλευρά της διοίκησης η Αντιδήμαρχος κ. Βαρσαμιδακη με βάση την φήμη που υπάρχει μέσα στο δημαρχείο.
Είναι γεγονός ότι το σύνολο των παρευρισκομένων γέλασαν με την ψυχή τους, ενώ από την πλευρά της διοίκησης ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα.  Μερικοί γελούσαν ενώ άλλοι είχαν έρθει σε δύσκολη θέση με τήν θστάση τής αντιδημάρχου αφού κατά τη διάρκεια της εισήγησης έκανε πολλά και φρικτά λεκτικά και συντακτικά λάθη.

Από την ΔΑΔΑ υπήρξαν πάλι  διαφοροποιήσεις . Το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε την εισήγηση της διοίκησης έκτος της Αναστασίας Μπότου, η οποία ψήφισε λευκό, ενώ ιπαράλληλα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να δυναμιτίσει το κλίμα με την λογική όσο πιο δυνατά φωνάζω, τόσο περισσότερο θα φαίνομαι προκαλώντας έντονες αντιπαραθέσεις με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Χριστιά. 
Αυτή είναι η τακτική που έχει εφαρμόσει από την στιγμή που έχει αυτονομηθεί από την ΔΑΔΑ με αποτέλεσμα να γίνεται ιδιαίτερα αντιπαθής από το σύνολο του σώματος αλλά και από όσους παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια.

Το Μαζί, η Λαϊκή Συσπείρωση, οι  Ακομμάτιστοι, το Κίνημα στην Πόλη και  το Σωματείο Εργαζόμενων, ήταν στο ίδιο μήκος κύματος διαφωνώντας με τη λογική της διοίκησης να κάνει προσλήψεις με 8μηνες συμβάσεις προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες που έχει, ενώ θα έπρεπε να κάνει μόνιμες προσλήψεις για να καλύψει τις πάγιες ανάγκες.  Μερικές μάλιστα από τις θέσεις που προκηρύχτηκαν είναι καθαρά φωτογραφικές και σκοπό έχουν να βολέψουν τα δικά τους παιδιά.

Πριν την ψηφοφορία υπήρξε έντονη τοποθέτηση από το δημοτικό σύμβουλο της διοίκησης, Θεόδωρο Κόλλια, αντιπρόεδρο στο Νομικό ΠρόσωποΑαθλητισμού και Πολιτισμού και με καθήκοντα στο κοιμητήριο, o οποίος απευθυνόμενος προς την Μπότου είπε κατά λέξη: “Έχετε διαπρέψει ως νονοί. Από τη στιγμή που έχουμε αναλάβει το νομικό πρόσωπο Αθλητισμού και πολιτισμού [πρώην ΚΕΔΗΖ με τωρινό πρόεδρο, το Σούλη Παπαγιαννόπουλο], έχουμε χάσει τη μπάλα. Έχουμε βρει εργαζόμενους να έχουν θέσεις που δεν αντιστοιχούν με το δικό τους  γνωστικό αντικείμενο. Εμείς δε θα κάνουμε πρόσληψη προφορικά, γι αυτό το λόγο να είστε πιο σοβαροί.»

Τελικά το αυτό το θέμα ψηφίστηκε μόνο από τη διοίκηση και τη ΔΑΔΑ έκτος της Αναστασίας Μπότου (λευκό) και  καταψηφίστηκε από το σύνολο της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
(Είναι γεγονός ότι έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται σημάδια υπεροψίας και μερικοί Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης έχουν καβαλήσει όχι μόνο ένα καλάμι αλλά πολλά, αυτό έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο αφού αρχίζουν να δείχνουν την ιδία στάση και ύφος με την προηγούμενη διοίκηση Καζάκου).

Το δημοτικό συμβούλιο ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση που έκανε επίσης ο Κόλλιας Θεόδωρος, ότι  την Πέμπτη το πρωί γύρω στις 11 πραγματοποιήθηκε ληστεία στο νεκροταφείο και η λεία των ληστών ήταν 4.500 ευρώ.

Την Τρίτη 8/3-2011 συνεδριάζει η επιτροπή ποιότητας ζωής.