Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου Επιτροπής Αγώνα Γιά Νά Γίνει τό Κτήμα Ζωγράφου, Κτήμα τού Λαού


Θετική η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη Βίλα Ζωγράφου

Δελτίου τύπου



Χρειάστηκαν 4 χρόνια συνεχούς αγώνα της επιτροπής για να δούμε μία θετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας. Σχεδόν ομόφωνα ψηφίστηκε η πρόταση της επιτροπής που αναφέρει ότι το δημοτικό συμβούλιο συμφωνεί με την απόφαση του ΣΧΟΠ και επιθυμεί να γίνει το κτήμα Ζωγράφου δημόσιος χώρος υψηλού πρασίνου και η απαλλοτρίωση να γίνει με χρήματα του κράτους.

Τραγελαφική η παρουσία του πρώην δημάρχου κ.Καζάκου, που ενώ τα 4 προηγούμενα χρόνια είχε κηρύξει ολομέτωπο πόλεμο στην επιτροπή (ΜΑΤ, τραμπουκισμοί, δημόσιες απειλές, απόφαση υπέρ του εμπορικού κ.λπ, κ.λπ., κ.λπ.) και συνέβαλε τα μέγιστα στην αντίθετη κατεύθυνση της απόφασης, όχι μόνο ψήφισε υπέρ αλλά τοποθετήθηκε κιόλας αρκετές φορές στην υπεράσπισή της (!!). Συνεπής στην στάση του τα προηγούμενα χρόνια στάθηκε ο κ.Μαρκάτος καταψηφίζοντας. Το ίδιο έπραξε και η λαϊκή συσπείρωση, που θεώρησε σημαντικότερο να μειοψηφήσει με αφορμή το ζήτημα της εμπορευματοποίησης.

Η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου είναι θετικό βήμα προς την επίτευξη των στόχων που έθεσαν οι κάτοικοι του Ζωγράφου που συμμετέχουν στον 4ετή αυτό αγώνα για ένα πάρκο υψηλού πρασίνου στην καρδιά της πόλης μας.

Η επιτροπή αγώνα κατοίκων για να γίνει το κτήμα Ζωγράφου, κτήμα του Λαού