Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο 28-2-2011 (1/2)

Είναι γεγονός ότι το Δ.Σ της Δευτέρας είχε μεγάλη διάρκεια, ξεκινώντας από τις 7:15 μμ και τελειώνοντας στις 2:30 πμ. Η παρουσία του κόσμου ήταν μεγάλη από την αρχή του Δ.Σ μέχρι τη 1:00 πμ περίπου που ολοκληρώθηκε το 1ο θέμα του δευτέρου Δ.Σ.

Πριν παρουσιάσουμε το τι έγινε στο Δ.Σ. ,  έχετε υπ’ όψιν ότι την Πέμπτη στις 3-3-2011 υπάρχει έκτακτο Δ.Σ με θέμα πρόσληψη προσωπικού με 8 μήνες συμβάσεις και την συζήτηση ψηφίσματος για τους 300  οικονομικούς μετανάστες πείνας. Το ψήφισμα το καταθέτουμε η δημοτική παράταξη «Μαζί Για Την Πόλη Μας».

Το Δ.Σ της Δευτέρας 28/22011 με Τρίτη 1/3/2011 είχε 2 θέματα τα όποια και  ακολουθούν.     

              1. Τεχνικό πρόγραμμα.

Για το Τεχνικό πρόγραμμα δεν υπήρχε επί της ουσίας καμιά αντίθεση εκτός από την Λαϊκή Συσπείρωση και το Κίνημα στην Πόλη. Από τις παρατάξεις ΜΑΖΙ, Ακομμάτιστους, Κίνημα τέθηκε το ζήτημα της αυτεπιστασίας των μικρών έργων για να μην δίνονται σε εργολάβους με απευθείας ανάθεση. Από την μεριά της, η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί ώστε τα έργα μέχρι 12.000 ευρώ και με την πάροδο του χρόνου έργα μεγαλύτερων ποσών να γίνονται με αυτεπιστασία.
Στο θέμα πού συζητείτο βρήκε την ευκαιρία ο Καζάκος να δικαιολογήσει την πρακτική του να δίνει έδινε σε εργολάβους με απευθείας ανάθεση, έργα ακόμα μικρότερα των 9.000 ευρώ λέγοντας ότι δεν υπάρχουν τεχνίτες και ειδικότητες στο δυναμικό των εργαζόμενων του δήμου που θα έδιναν την δυνατότητα να γίνουν έργα με αυτεπιστασία
.
(Και τίθεται το ερώτημα: Αφού ήταν Δήμαρχος για 12 χρόνια και έχει προσλάβει με διαφορές συμβάσεις πάνω από 300 άτομα ,γιατί  δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του δήμου προσλαμβάνοντας ειδικούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να αναλάβουν  έργα με αυτεπιστασία;)

Ο Καζάκος, θεωρώντας ότι το θέμα είναι ώριμο, έθεσε το θέμα των γκαράζ με το επιχείρημα, γιατί η διοίκηση δεν το προωθεί, ειδικά όσον αφορά την Πλατεία Νεκροταφείου, αφού κανείς δεν έχει αντίρρηση κατασκευής του εκεί . Το αποτέλεσμα ήταν να εισπράξει τον χλευασμό του κόσμου, αφού την συνεδρίαση παρακολουθούσαν μέλη από την επιτροπή της βίλας και του άλσους Ιλισίων.

Η κα Τίνα Καφατσάκη έθεσε το θέμα του μνημείου της εθνικής αντίστασης,  που έχει γίνει το ανέκδοτο του Δ.Σ, το θέμα  της αποκατάστασης  του άλσους Ιλισίων γιατί οι πόροι είναι από το ΕΣΠΑ και υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες και τέλος το θέμα για το αποτεφρωτήριο στο νεκροταφείο, ένα έργο που θα δώσει πλεονέκτημα στον δήμο μας και παραπάνω έσοδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την κα Τίνα Καφατσάκη κινήθηκε ο κος Κρανιώτης  επισημαίνοντας το θέμα της αυτεπιστασίας, ενώ η κα Ρέτζιου στο ίδιο μοτίβο όπως σε κάθε Δ.Σ, καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα γιατί δεν καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, όπως και  η κα Νενεδάκη.

Υπήρξε ένταση μεταξύ κου Καλλίρη και του Καζάκου για το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης γιατί ο κος Καλλίρης αποκάλυψε ότι όσο και έχουν ψάξει δεν έχουν βρει τον φάκελο του έργου, ενώ ο Καζάκος με ειρωνικό ύφος τους έλεγε ότι με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή θα τον βρουν και επανέλαβε για άλλη μια φορά ακόμα ότι αν δεν μπορούν να βρουν κάτι μπορούν να τον ρωτήσουν.

Η κα Μπότου ξεκινώντας την τοποθέτησή της είπε ότι στο τεχνικό πρόγραμμα δεν υπάρχει πρόβλεψη για το  πράσινο και για το κυκλοφοριακό με αποτέλεσμα να την αποδοκιμάσουν οι σύμβουλοι της διοίκησης λέγοντας της  ότι <<τώρα το θυμήθηκε>>!! 

Το τεχνικό πρόγραμμα το ψήφισαν όλοι εκτός φυσικά από το Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) και το Κίνημα στην Πόλη.


2.Βίλα Ζωγράφου.
Ο κος Πλουμπίδης από την επιτροπή της Βίλας τονίζοντας το αίτημα της βίλας να γίνει απαλλοτρίωση από το κράτος και να πρέπει αποδοθεί στους κατοίκους.

Η εισήγηση της διοίκησης ήταν σύμφωνη με την πρόταση του ΣΧΟΠ, προτείνοντας να απορριφθούν οι ενστάσεις  που είχε καταθέσει η οικογένεια Ζωγράφου.

Ο Καζάκος στην τοποθέτηση του προσπάθησε μέσα από την ιστορική αναδρομή που έκανε για το θέμα να πείσει τον κόσμο ότι κάθε ενέργεια έκανε από την χούντα μέχρι σήμερα το έκανε για το καλό του δήμου.

Για το τί είπε ο Καζάκος και η κα Τίνα Καφατσάκη θα αναφερθούμε μόλις ανέβουν τα σχετικά video τα οποία και θα αναρτήσουμε.  Το μόνο σχόλιο που μπορεί να γίνει είναι η τοποθέτηση μίας μειλίχιας κα Τίνα Καφατσάκη και έναν μην δυνάμενο να πεί τίποτα παρά την λέξη «ασχήμεια» Καζάκο (αλλά για το πάπλωμα ούτε κουβέντα)!!!

Το σύνολο της αντιπολίτευσης ήταν σύμφωνη με την πρόταση της διοίκησης, εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ )που έθεσε ως όρο για να ψηφίσει την εισήγηση της διοίκησης να μπει η φράση (Λαϊκή περιουσία) κάτι που δεν έγινε φυσικά.

Υπήρξε αντιπαράθεση στο εξής, νομικής φύσης,  ζήτημαεάν το Δ.Σ πάρει απόφαση σχετική  με την πρόταση του ΣΧΟΠ αυτόματα θα πρέπει να αναλάβει και να αποζημιώσει την οικογένεια Ζωγράφου, ενώ πρέπει πρώτα να περιμένει να βγει απόφαση με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο να ορίζει ότι η αποζημίωση θα δοθεί από το κράτος και όχι από δήμο.

Πάνω σε αυτό το ζήτημα διαφώνησε ο κος Μαρκάτος και γι’ αυτό τον λόγο δεν ψήφισε και την εισήγηση της διοίκησηςΣτο ίδιο σημείο ο κος Καλλίρης τροποποίησε την εισήγηση προσθέτοντας και την εξής παράγραφο  << Όποια αποζημίωση υπάρξει θα δοθεί από το Κράτος και την εκάστοτε  κυβέρνηση>>

Είναι γεγονός ότι η συζήτηση κράτησε για 2 ώρες περίπου και όταν ήρθε η στιγμή της ονομαστικής ψηφοφορίας, όλοι ψήφισαν ΝΑΙ εκτός τον κο Μαρκάτο, για τον λόγο που αναφέραμε και την Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ).

Η σχεδόν συνέχεια επαναλαμβανόμενη στάση αυτή, της συγκεκριμένης Δημοτικής Παράταξης την θυμηδία όλων όσων ευρίσκοντο  μέσα στην αίθουσα με την στάση της συγκεκριμένης παράταξης αναρωτώμενοι γιατί προσπαθούν να ανταγωνιστούν σε γραφικότητα τον Καζάκο. ( Η αλήθεια είναι ότι η κα Ρέτζιου, ο κος Μπαρμπέρης και ο κος Καραβίδας συνεχίζουν επάξια τον δρόμο που χάραξε ο τέως δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Αλεξανδράτος, όταν μετά την πλαστογράφηση της υπογραφής του από τον Καζάκο, ώστε να ολοκληρώσει  την αγορά της βίλας, και ενώ ο ίδιος ήταν στην Κεφαλονιά κάνοντας της διακοπές του, μόλις επέστρεψε και πληροφορήθηκε το γεγονός στο μόνο που περιορίστηκε ήταν να καταγγείλει τον Καζακο στο Δ.Σ για την πλαστογραφία προσθέτοντας ότι δεν θα προσφύγει στα αστικά δικαστήρια γιατί δεν τα εμπιστεύεται). Εάν όμως είχε ακολουθήσει τις νόμιμες νομικές διαδικασίες ο Καζάκος θα ήταν σε αργία από το 2007.

Είναι απορίας άξιο όταν ακολουθούνται τέτοιες τακτικές οι οποίες, τουλάχιστον εγείρουν την υποψία, ότι το τοπικό ΚΚΕ έχει προς τον Καζάκο  κάποιες υποχρεώσεις προς τον Καζάκο πού προσπαθεί να τις εκπληρώσει.

Απορίας άξιο ήταν και η σιωπή του αντιδημάρχου κου Άγη Παπακωνσταντίνου,  ο οποίος σε αυτό το φλέγον ζήτημα όχι μόνο δε μίλησε, αλλά έμενε τελείως αμέτοχος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2006 οι κύριοι Πέττας, Παπακωνσταντίνου, Χριστιάς, Γρίβας και Κρητικός από την παράταξη του κου Πέττα, είχαν ψηφίσει την πρόταση του Καζάκου για την αγορά του 50% της Βίλας. Αυτή η εμπλοκή του κου Πέττα του στοίχισε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ  στις δημοτικές εκλογές του 2006.
  
Μετά από το 2ο θέμα έγινε διάλειμμα 15 λεπτά και ξεκίνησε το 2ο Δ.Σ.


Εκτός ημερησίας διάταξης, και με την σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων,  δόθηκε ο λόγος στον εκπρόσωπο της επιτροπής του Άλσους Ιλισίων,ο οποίος έβαλε το θέμα της άμεσης παρέμβασης του Δήμου, γιατί πλέον αρχίζουν και πέφτουν πεύκα από τις εργασίες του εργολάβου που έβαλε ο Καζάκος από το περασμένο καλοκαίρι. Ο κος Καλλίρης τόνισε ότι πρέπει να του δώσει πρώτα άδεια το δασαρχείο για να μπορεί να παρέμβει στον χώρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση από την πλευρά των κάτοικων. Μετά από εντάσεις  ενός 15 λεπτου, και χωρίς να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα, ξεκίνησε η συζήτηση για τη συγχώνευση και κατάργηση των Ν.Π.Δ.Δ