Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Απορία ψάλτου, βήξ. Δραστηριότητα αποκτά ξαφνικά κόστος.


Όπως ίσως ξέρετε, στον Δήμο Ζωγράφου λειτουργεί τμήμα ζωγραφικής για τουλάχιστον τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Παλιά στεγαζόταν στο Πνευματικό Κέντρο στην οδό Ανακρέοντος ενώ τά τελευταία χρόνια στο παλαιό Δημαρχείο στην Ιωάννου Θεολόγου.
Η συμμετοχή του κόσμου είναι αρκετά καλή σε αυτά τα τμήματα ενώ λειτουργεί και παιδικό τμήμα.
Φυσικά το μοναδικό κόστος πού έχει ο Δήμος σε αυτή την δραστηριότητα είναι μόνο η μισθοδοσία των δασκάλων, αφού το κτίριο ανήκει στο Δήμο, ενώ τα υλικά τα αγοράζουν με δικά τους χρήματα οι μετέχοντες στη δραστηριότητα.

Προχθές και χωρίς ειδοποίηση άνθρωποι του Δήμου άρχιζαν να αδειάζουν το χώρο γιατί η δραστηριότητα αυτή μεταφέρεται Εδώ αρχίζουν τα παράδοξα.
Που μεταφέρεται; Στην Ούλοφ Πάλμε και Παπάγου γωνία, σε χώρο που ανήκει σε ιδιώτη. Η εξήγηση πού δόθηκε για τη μεταφορά ήταν ότι χρειάζονται οι αντιδήμαρχοι γραφεία.

Αξιοπερίεργο είναι το ότι, ενώ ο Δήμος είναι υπερχρεωμένος, και μάλλον έχει στενότητα πόρων, ο χώρος στον οποίο στέλνει ο κ. Παπαγιανόπουλος τη δραστηριότητα της ζωγραφικής ανήκει σε ιδιώτες και σαφώς επιβαρύνει τον Δήμο με το κόστος του ενοικίου.

Και κάποιες επιπλέον αδαείς απορίες, την ίδια ώρα που ο αγώνας να κλείσει το γυμναστήριο στην Κουσίδου, γιατί κοστίζει πάρα πολλά χρήματα στο Δήμο, συνεχίζεται:
  • · πάλι τα ίδια θα έχουμε όπως επί Καζάκου πού παράνομα έκανε τέτοιες συμφωνίες για να ευνοήσει φίλους του ιδιώτες; Το γεγονός ότι η διοίκηση Καζάκου είναι πρόσφατη, δικαιολογεί κάθε καχυποψία.

  • · ποιανού φίλος είναι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου χώρου και μήπως δόθηκαν κάποιες υποσχέσεις προεκλογικά;

  • · ή όσο ποιο μακριά από τον Δήμαρχο τόσο το καλύτερο; Από την άποψη του ελέγχου φυσικά …. τα γνωρίζει αυτά ο κος Καλλίρης;
  • · αν συνεχίσουν οι αντιδήμαρχοί να συμπεριφέρονται έτσι δεν τούς γλυτώνουν τους μπαχαλάκηδες.
  • Μήπως, ο Δήμαρχος πρέπει να τους βάλει "λίγο πάγο" όσο είναι καιρός;

Και η αντιπολίτευση τι κάνει; Έχει αντιληφθεί τι γίνεται;