Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Τό Μετρό στήν Πόλη μας


Όπως πολύ σωστά μετέφερε από το newsbomb το zografou bloging στα σχέδια της ΑΤΤΙΚΟΝ ΜΕΤΡΟΝ Α.Ε. είναι η επέκταση του Μετρό με την δημιουργία μίας νέας γραμμής της Γραμμής Γ4, πού όπως δείχνει και η εικόνα είναι πορτοκαλί γραμμή (Πετρούπολη - Λυκόβρυση), η οποία θα περνάει από την πόλη μας ανακουφίζοντας συγκοινωνιακά τα παρακάτω μέρη της πόλης μας:






Πατήστε Εδώ Γιά Νά Δείτε Τόν Πλήρη Χάρτη Μέ Τίς Προεκτάσεις

Του Γουδή όπου λειτουργούν:
  • τρία (3) νοσοκομεία Παίδων (Αγία Σοφία, Αγλαΐας Κυριακού, Νοσοκομείο για μικρά παιδιά με καρκίνο),
  •  ένα (1) Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το Λαϊκό Νοσοκομείο,
  • τρείς (3) σχολές Υγείας (την Οδοντιατρική Σχολή, την Ιατρική Σχολή, την Σχολή Νοσηλευτών),
  •  το Νεκροτομείο Αθηνών
Όλα τα ως άνω επιβαρύνουν απίστευτα την άμεση πρόσβαση στα ανάλογα ιδρύματα λόγω κυκλοφοριακού προβλήματος πού δημιουργούν οι δύο λωρίδες πού έχουν μετατραπεί σε μία λωρίδα λόγω διπλοπαρκαρισμάτων, παρκαρισμάτων πάνω σε στροφές. Βαριάς κυκλοφορίας με όλα τα φυσικά με όλα τα επακόλουθα δηλαδή μόλυνση, ηχορύπανση, εκνευρισμούς κλπ

Το ερώτημα μένει μόνο στο αν η στάση του Μετρό θα είναι στην Πλατεία Ελευθερίας ή στον χώρο πού σήμερα καταλαμβάνει το Polis Park.

Στου Ζωγράφου η στάση προβλέπεται να γίνει στην πλατεία Γαρδένιας (με εναλλακτικό χώρο, τον χώρο τού Νεκροταφείο έτσι ώστε να εξυπηρετείται και η κίνηση λόγω κοιμητηρίου αλλά και για τις Πανεπιστημιακές σχολές).

Μία τέτοια εξέλιξη θα έχει σαν αποτέλεσμα την αποκέντρωση του Δήμου Ζωγράφου από φοιτητές αφού η πρόσβαση στις σχολές θα έχει μεγαλύτερη αμεσότητα, μέ ότι αυτό συνεπάγεται για τις αξίες των ακινήτων στην πόλη μας.

Στα Άνω Ιλίσια κατά το μάλλον ήττον ως πλέον πιθανός χώρος κατασκευής της στάσης Μετρό η πλατεία Κύπρου.

Ενώ ήδη αρμόδια συνεργεία έχουν προβεί σε γεωλογικές μελέτες, θα πρέπει οι αρμόδιες επιτροπές του Δήμου μας στα σχέδια για γκαράζ λάβουν υπ’ όψιν και αυτές τις μελέτες πριν προχωρήσουν στην κατασκευή τους.