Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση γιά τό το Δημοτικό Συμβούλιο στις 14-3-2011

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κατάθεση ψηφίσματος από την Δημοτική Σύμβουλο της παράταξης Μαζί Για Την Πόλη Μας, Βάσως Στρακαντούνα, για τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που έχουν δεχθεί τα γραφεία του Συνασπισμού Ζωγράφου.

Νά υπενθυμίσουμε ότι στην προτελευταία επίθεση οι ζημίες ήταν εκτεταμένες και υπήρξε και παρέμβαση του γραμματέα της Π.Κ Συνασπισμού Ζωγράφου Γιάννη Κοκκινέλη, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τις συνεχόμενες επιθέσεις. Το ψήφισμα πέρασε ομόφωνα.


Ακολούθησαν οι ανακοινώσεις, με πρόσχημα των οποίων, ο Καζάκος βρήκε την ευκαιρία, να παρουσιάσει όλη τη διαδικασία για το μνημείο εθνικής αντίστασης που έγινε επί των ημερών του!!!!!, προσπαθώντας να εκθέσει το δήμαρχο, αφού στην προηγούμενη συνεδρίαση ο κος Καλλίρης ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει ο φάκελος για το μνημείο της εθνικής αντίστασης, ενώ ο Καζάκος ισχυριζόταν το ακριβώς αντίθετο.


Μετά από τις ανακοινώσεις και τις ερωτήσεις ξεκίνησε η συζήτηση επί της ημερησίας διάταξης.
Δεν υπήρχε κάτι το ιδιαίτερο εκτός από τον ορισμό της Κων/νας Κουμανιώτη ως προέδρου της ΜΑΞΙΑΔΗΖ με αντιπρόεδρο τον Γιώργο Καλιακάτσο. Από την παράταξή Μαζί Για Την Πόλη Μας θα συμμετέχει η Τίνα Καφατσάκη.

Στο θέμα της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, ο Καζάκος δήλωσε τη δυσαρέσκεια του που δεν υπάρχει εκπρόσωπος από την παράταξη του, ενώ επί των ημερών του ο ίδιος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να μην υπάρχει εκπρόσωπος από την αντιπολίτευση σε κανένα όργανο του Δήμο. (Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι καιρός φέρνει τά λάχανα καιρός τα παραπούλια).

Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Καλλίρη και Καζάκου για το θέμα που αφορούσε τις δαπάνες για την εκδήλωση της 25ης Μαρτίου. Ο Δήμος θα δαπανήσει 4.800 ευρώ για την μπάντα, από συνολικό προϋπολογισμό 8.000, σε αντίθεση με τα περσινά έξοδα, όταν ο Δήμος δαπάνησε 16.000 ευρώ. (Είναι γνωστό ότι ο Καζάκος είναι ανοιχτοχέρης, με τα λεφτά των άλλων).

Λόγος της αντιπαράθεσης ήταν αν υπάρχει μπάντα στο δήμο ή όχι.
Φυσικά, μπάντα δεν υπάρχει γιατί ο Καζάκος είχε απλήρωτους τους μουσικούς αρκετούς μήνες με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να αποχωρήσουν. Εξάλλου, ήταν όπως όλοι γνωρίζουμε, πάγια τακτική του Καζάκου ήταν να έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους, ως ένα είδος χειραγώγησης και εκβιασμού, ώστε να τους έχει του χεριού του.

-Για άλλη μία φορά η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε ότι περνούσε από το χέρι της να μας αποδείξει ότι η γραφικότητα δεν έχει όρια. Ομολογούμε ότι επιτυγχάνει το έργο της με μεγάλη επιτυχία και χωρίς κόπο!

Σε γενικές γραμμές η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε σχεδόν όλα τα θέματα έκτος από κάποιο χωρίς ιδιαίτερη σημασία.
Στην ίδια λογική κινήθηκε και το Κίνημα στην Πόλη προσπαθώντας να αποδείξει ότι είναι πιο αριστερό από τη Λαϊκή Συσπείρωση.