Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Δελτίο Τύπου Κατά Της Παρουσίας Του Μπερτράν Καντά Στό Ηρώδειο


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Αθήνα,  04 Ιουλίου 2011

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων έχει ως πρώτη προτεραιότητα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και ιδιαίτερα της ενδοοικογενειακής βίας. Ο κ. Μπερτράν Καντά που μετέχει στην παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ» που παρουσιάζεται στις 9 και 10 Ιουλίου στο Ηρώδειο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ, κακοποίησε μέχρι θανάτου τη σύντροφό του Μαρί Τρεντινιάν το 2003. Για την πράξη του αυτή καταδικάστηκε, εξέτισε την ποινή και νομίμως κυκλοφορεί ελεύθερος. 

Δεν κυκλοφορεί όμως απλώς ελεύθερος, όπως έχει κάθε δικαίωμα που δεν αμφισβητείται, αλλά επιζητεί και το χειροκρότημα του κοινού. Το Ελληνικό Φεστιβάλ δεν ακολούθησε το παράδειγμα του Κεμπέκ και της Βαρκελώνης. Δεν έδωσε την απαραίτητη σημασία στην πρόκληση που αποτελεί η παρουσία του Μπερτράν Καντά στη σκηνή του Ηρωδείου και μάλιστα στο θεατρικό έργο «ΓΥΝΑΙΚΕΣ» το οποίο – κατά τραγική ειρωνεία - περιλαμβάνει και την Αντιγόνη, σύμβολο αντίστασης απέναντι στην ανδρική εξουσία.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ έχει κερδίσει αναμφισβήτητα την αγάπη του κοινού τα τελευταία χρόνια. Χειροκροτούμε τις παραστάσεις του. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως, δεν χειροκροτούμε. Λυπούμαστε. 









Μαρί Τρεντινιάν (Κόρη του διάσημου ηθοποιού Ζάν Λουί Τρεντινιάν)    Ο Μπερτράν Καντά (τότε)



 Ο Μπερτράν Καντά (σήμερα)