Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Κυκλοφορεί Σήμερα Το 2ο Τεύχος της ΖΩ²


Το φαινόμενο «των αγανακτισμένων πολιτών» και οι προκλητικές αυθαιρεσίες επιχειρήσεων του Δήμου μας, είναι τα βασικά θέματα του δεύτερου τεύχους της εφημερίδας ΖΩ στο τετράγωνο, που διανέμεται αυτές τις μέρες. Αναλυτικότερα, η θεματολογία του 2ου τεύχους:

Σκούπα τώρα στις επιχειρήσεις που αυθαιρετούν

Είναι γνωστές υποθέσεις χαριστικής εύνοιας σε επιχειρήσεις, με ανάθεση - ουσιαστικά- προνομιακών πόστων και διάτρητες συμβάσεις. 

Εξίσου γνωστή είναι η εύνοια του Δήμου απέναντι σε επιχειρήσεις, που αυθαιρετούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του ανταγωνισμού, παραβαίνοντας στοιχειώδεις υποχρεώσεις της συμβίωσης, και μάλιστα με τρόπο προκλητικό, με καταλήψεις ακάλυπτων - κοινόχρηστων χώρων, αφόρητη όχληση - δίως τώρα τους θερινούς μήνες - και ρύπανση. 

Τους φακέλους αυτούς που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, καθώς έχουν γίνει καταγγελίες από δημότες στην πολεοδομία, ή και νομικές προσφυγές, ανοίγει από αυτό το τεύχος η εφημερίδα μας.

Ζητούμενο είναι, η σημερινή δημοτική αρχή, που δεν έχει εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, να πάρει τη σκούπα και να καθαρίσει την πόλη από τις προκλητικές αυθαιρεσίες.


Το σύντομο καλοκαίρι της αγανάκτησης

Στον ένα μήνα περίπου που κρατάει το φαινόμενο των «αγανακτισμένων πολιτών», πολλές απόπειρες ερμηνείας έχουν γίνει. 

Έχουμε στα αλήθεια να κάνουμε με ένα νέο φαινόμενο, που παρακάμπτει την πολιτική διαδικασία όπως την ξέραμε από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα;

Ως που μπορεί να τραβήξει; Μήπως στην «έξοδο» της πλατείας υπάρχει η κόπωση και η πλαζ;

Τέσσερις διανοούμενοι-λογοτέχνες, η Τζούλια Γκανάσου, ο Ξενοφών Μπρουντζάκης, ο Αντρέας Νεοφυτίδης και ο Πέτρος Στεφανέας, καταθέτουν την άποψή τους.


Ήρθε για να μείνει το συμβούλιο των 16ρηδων

Μάθημα δημοκρατικής ωριμότητας από μαθητές- εκπροσώπους των γυμνασίων και λυκείων, στην πρώτη τους συνεδρίαση, υπό την αιγίδα του δημάρχου.

Σκουπίδια - ώρα μηδέν

Οριακή χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην καθαριότητα, ενώ ρίχνονται στη μάχη 64 νέοι εργαζόμενοι και συζητούνται σενάρια ιδιωτικοποίησης.


Επί θύραις η κεντροδεξιά

Αποκαλυπτικό παρασκήνιο, μέσα και έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, στο «Παρασυμβούλιο»



Ένα παράδειγμα στη γειτονιά μας

Ο δήμος Καισαριανής τιμά τους εθελοντές δασοπυροσβέστες για την προσφορά τους επί 25 χρόνια στη φύλαξη του Υμηττού.


Καλή ανάγνωση, λοιπόν και ραντεβού το Σεπτέμβριο.