Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ο Ραγκούσης Για Το Παράνομο Δάνειο

Απάντηση στον πρώην δήμαρχο Ζωγράφου, Γιάννη Καζάκο, έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο τέως υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή την υπόθεση των παράνομων δανείων που έλαβαν δήμοι και παραλίγο να τινάξουν στον αέρα την 5η δόση του...  Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης σημειώνει ότι «η περίπτωση με το δάνειο που συνήψε ο πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου μας υπενθυμίζει τον παράνομο τρόπο με τον οποίο μπορούσαν να λειτουργούν ορισμένοι δήμαρχοι πριν από τον Καλλικράτη, έχοντας μέχρι και τη δυνατότητα να συνάπτουν παράνομα, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, δάνεια, τα οποία στη συνέχεια είχαν το θράσος να ζητούν από την κυβέρνηση και τη Βουλή να τα 'ξεπλύνουν' με νόμο».

Στο μεταξύ, ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ.Πρωτόπαπας με θέμα τα επίμαχα δάνεια.

Ο βουλευτής ερωτά τους υπουργούς τι προτίθενται να πράξουν ώστε και τώρα να ερευνηθούν οι υποθέσεις αυτές και να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους, και ειδικότερα για τον Δήμο Ζωγράφου θα κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι μηχανισμοί, ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της απελθούσας δημοτικής αρχής αλλά και να προστατευθεί ο Δήμος από τις συνέπειες των παρανομιών.