Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

SOS...Πάρτε τα μέτρα σας για το τσιγάρο

Τη φιλική προειδοποίηση προς καταστηματάρχες ότι ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος θα εφαρμοστεί στο δήμο μας, κι ότι η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να κάνει τα "στραβά μάτια", έκανε πρόσφατα - και επανειλημμένα καθώς ακούμε - ο δήμαρχος Κώστας Καλλίρης. Κι από ότι, επίσης, ακούμε οι αποδέκτες της προειδοποίησης την πήραν τοις μετρητοίς, αφαιρώντας και τον τελευταίο "φερετζέ", που ήταν αντί για σταχτοθήκες στα τραπέζια, πλαστικά ποτήρια με νερό. Και μάλιστα, είναι τόσο κάθετοι πλέον, ώστε το Σάββατο που μας πέρασε, παρά το ψιλόβροχο οι πελάτες υποχρεώνονταν να βγούν στο πεζοδρόμιο για να καπνίσουν.

Άποψή μας; Αν αυτή είναι η "γραμμή" του δημάρχου, ας εμμείνει σε αυτή και ας πείσει και τους καταστηματάρχες να την τηρήσουν. Γιατρός είναι, έχει και παραπάνω επιχειρήματα για το αν και κατά πόσο βλάπτει το τσιγάρο, και μάλιστα σε δημόσιους χώρους. Θα συμφωνούσαμε επίσης, και αν προβάλλοντας επιχειρήματα συμπαράστασης απέναντι στη χειμαζόμενη, λόγω συγκυρίας, εμπορική τάξη, βεβαίωνε ότι θα δείξει ανοχή. Με το μόνο δηλαδή που δε θα συμφωνούσαμε σε καμιά περίπτωση, είναι η πολιτική "καρότο-μαστίγιο". Που, βέβαια, αν θυμάστε την εφάρμοσε ο τέως. Όταν πρωτοβγήκε ο νόμος για το τσιγάρο καθησύχαζε τους πάντες ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε, και δυο βδομάδες μετά τις εκλογές ξαμόλυσε τη δημοτική αστυνομία να κόψει κεφάλια.

Αν είναι να τηρηθεί. λοιπόν, μια πολιτική, αυτή της αυστηρής απαγόρευσης εν προκειμένω, ας τηρηθεί με συνέπεια, και χωρίς χατίρια σε κανέναν.

Εννοείται, στο βαθμό που η δύναμη της δημοτικής αστυνομίας το επιτρέπει...