Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Εκπτώσεις εν μέσω λουκέτων

Την τελευταία ελπίδα της για μια "ανάσα" στον τζίρο, που ούτε την περίοδο των εορτών ήταν ικανοποιητικός, παίζει η τοπική αγορά στις εκπτώσεις που ξεκίνησαν και επισήμως από το Σάββατο. Βέβαια, τα ποσοστα μειώσεων που καλούν τους καταναλωτές, δεν είναι τόσο εντυπωσιακά όσο στα καταστήματα της Αθήνας, που φτάνουν το 80%, ενδεχομένως ωστόσο, να είναι κι αυτό ένα ακόμη σημάδι αδυναμίας. Δηλαδή, η αγορά του Ζωγράφου έχει εξαντλήσει τα όριά της και δεν έχει τη δυνατότητα για το "μάρκετινγκ οροφής¨που κάνουν οι έμποροι του κέντρου.
Φυσικά, το ακόμη πιο λυπηρό και εντελώς παράταιρο είναι΄το φαινόμενο των μαζικών λουκέτων. Σε εποχή εκπτώσεων δεν έχει ξαναγίνει. Αν μετρήσαμε καλά, από την πλατεία Αλεξανδρή έως και δυο στάσεις πιο κάτω, 4 καταστήματα ένδυσης έχουν αναρτήσει την ταμπέλα ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ. Πολύ φοβόμαστε ότι το φαινόμενο αυτό μπορεί να πάρει τις διαστάσεις του περσινού μπαράζ λουκέτων στην Αυξεντίου, όταν μέσα σε ένα δίμηνο περίπου έφυγαν από τον εμπορικό χάρτη 10-12 καταστήματα.
Μπορεί να γίνει κάτι που να προλάβει την "επιδημία" αυτή; Υπάρχει δυνατότητα από το Δήμο να βοηθήσει σε κάτι πιο οργανωμένο, ώστε να προβληθεί το ζήτημα, να συγκρατηθεί κάποια κατανάλωση εντός των ορίων του Δήμου;