Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ωδεία – Πλατείες


Ζωγράφου, 20/06/2011

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Μουσικής ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κωνσταντίνος Αθ. Καλλίρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Οι παλιοί μας δάσκαλοι συμπύκνωναν την αξία της Μουσικής, στη φράση «Η Μουσική εξημερώνει τα ήθη». Θυμόμαστε επίσης το μύθο του κιθαρωδού και ποιητή Αρίωνα, που σύμφωνα με τον Ηρόδοτο σαγήνευσε τα δελφίνια παίζοντας μουσική και γλύτωσε το θάνατο ανεβασμένος στην πλάτη του δελφινιού από τη Σικελία μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο.

Η Μουσική συνεγείρει και καταπραΰνει , διαπαιδαγωγεί και εμπνέει, ξεσηκώνει και ηρεμεί, καλλιεργεί και εκπολιτίζει, συγκινεί και διασκεδάζει. Σήμερα 21 Ιούνη γιορτάζουμε την Ημέρα της Μουσικής.
Ο Δήμος μας έχει το προνόμιο να διαθέτει ένα Δημοτικό Ωδείο και αρκετά ιδιωτικά ωδεία με μεγάλη προσφορά στην καλλιέργεια της μουσικής παιδείας.

Αποφασίσαμε λοιπόν, να αξιοποιήσουμε συμβολικά σήμερα τη δύναμη της μουσικής και το δυναμικό που την υπηρετεί και οργανώσαμε την εκδήλωση «Ωδεία – Πλατείες».

Βγάζουμε τη μουσική απ’ τους κλειστούς χώρους και τη φέρνουμε πιο κοντά στους δημότες, στους κατοίκους της περιοχής. Ο στόχος μας δεν περιορίζεται σε ένα ετήσιο γεγονός. Βασική προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής είναι η πολιτισμική αναβάθμιση του Δήμου μας.

Σε αυτά τα πλαίσια, όλοι μαζί, ας σχεδιάσουμε, ας οργανώσουμε πολλές ημέρες Μουσικής, σε πολλές πλατείες, με πολλούς μουσικούς και ακροατές. Η ανεκτίμητη αξία της Μουσικής είναι ανάγκη να τιμάται όσο γίνεται πιο συχνά.

Σήμερα αρχίζουμε και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε.