Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Συγκεντρώσεις και Αντισυγκεντρώσεις

Χθες παίχτηκε στην πόλη μας το χρονικό μίας αναμενόμενης από όλους έντασης και σύγκρουσης. Αναφερόμαστε στην συγκέντρωση, στις 7:30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, των τοπικών οργανώσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με ομιλήτρια την, βουλευτή Β’ Αθήνας - υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Άννα Νταλάρα.

Από πλευράς των τοπικών οργανώσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπήρξε μία διακριτική ενημέρωση των πολιτών για την συγκέντρωση, χωρίς αφισοκολλήσεις κλπ., αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην χώρα μας, να θεωρηθεί πρόκληση.


Από την άλλη μεριά, οι «αγανακτισμένοι» είχαν ανακοινώσει «Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση» στις 6 μμ. στην πλατεία Γαρδένιας. Όταν έμαθαν για την ομιλία της κας. Νταλάρα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιώντας, με τον τρόπο αυτό, αντισυγκέντρωση έξω από το Πνευματικό Κέντρο. Σκοπός ήταν να παρεμποδιστεί η ομιλία με αποδοκιμασίες, προπηλακισμούς και επεισόδια.

Όσον αφορά τά επεισόδια είμαστε σίγουροι ότι ακούσατε, διαβάσατε ή είδατε από τα Μ.Μ.Ε. καθεστηκυία και μη, δεν θα αναφερθούμε λοιπόν στο ποιος προκάλεσε ποιόν και γιατί, είμαστε βέβαιοι ότι και οι δύο πλευρές έχουν επιχειρήματα και στοιχεία.

Για τις αντισυγκεντρώσεις η άποψή μας είναι ότι είναι, αν όχι απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές, τουλάχιστον αναποτελεσματικές ακόμη και για τους ίδιους πού τις διοργανώνουν.

Η χθεσινή αντισυγκέντρωση συσπείρωσε τους παρόντες οπαδούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αντί να τεθεί η κα Νταλάρα αντιμέτωπη, από την βάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (και είναι γνωστή η ικανότητα της βάσης, όπως πολλές φορές στο παρελθόν να «περιποιείται» καλεσμένους) βρέθηκε να προστατεύεται από αυτή.

Η κα Νταλάρα, ήταν μία τουλάχιστον ατυχής επιλογή για ομιλήτρια, αφού για την βάση του κόμματος εκφράζει τον νεποτισμό (εξαδέλφη του κου Ραγκούση).

Αποτέλεσμα;

Δεν ακούστηκαν ερωτήσεις για το πώς περιμένουν από την βάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να στηρίξει μία νεοφιλελεύθερη πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης, όταν μάλιστα  αυτή η βάση, ιδεολογικά, διαφωνεί κάθετα με νεοφιλελεύθερες πρακτικές. Μίας κρίσης δε την οποία ειρήσθω εν παρόδω δημιούργησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και πρακτικές πού εφαρμόστηκαν και στην χώρα μας από το 1996 και μετά.

Δεν ακούστηκαν ερωτήσεις για τον λόγο για τον οποίο Ιρλανδοί, Πορτογάλοι και Ισπανοί επιλέγουν την πολιτική αυτή να την ασκήσουν οι συντηρητικές δυνάμεις αφού αυτή η πολιτική είναι το στοιχείο (και στοιχειό) τους.

Αν αυτοί ήταν οι στόχοι της αντισυγκέντρωσης τότε αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία

Η αντισυγκέντρωση επιβεβαίωσε, για την κα Νταλάρα, το αξίωμα «Bad publicity is better than no publicity» (η κακή δημοσιότητα είναι καλύτερη από την έλλειψή δημοσιότητας).