Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Συζήτηση Δ.Σ. 4 Απριλίου 2004

Η διάρκεια του Δ.Σ κυμάνθηκε σε φυσιολογικά χρονικά πλαίσια, 2,5 ώρες περίπου. Η παρουσία κατοίκων του Δήμου που παρακολούθησαν τη διαδικασία, ήταν μεγάλη και αυτή την φόρα, σε σχέση με την περίοδο Καζάκου.
Ξεκινώντας η συνεδρίαση εγκρίθηκαν 3 έκτακτα θέματα προς συζήτηση και ακολούθησαν οι ανακοινώσεις (7 με 8 συνολικά). Οι σημαντικές είναι οι έξης:


Από τον Αντιδήμαρχο κ. Διονυσόπουλο:
  • α) Για την αντικατάσταση των καμένων δέντρων έξω από τους φούρνους ‘’Το Χωριάτικο’’, μια πάγια τακτική του συγκεκριμένου επιχειρηματία να καίει τα δέντρα για να έχει καλύτερη προβολή η επιχείρησή του. Όλα αυτά έγιναν με την ανοχή του καθεστώτος Καζάκου. Ο ίδιος ο Καζάκος σε απάντησή του περιορίστηκε να πει ότι έχει ήδη καταθέσει δυο μηνύσεις , μια από το ίδιο και μία από τον Βούρτση και περιμένουν την εκδίκασή τους.
  • β) Είναι σε επαφές με τους αρμόδιους φορείς για να πραγματοποιηθεί η ανθοκομική έκθεση με μηδενικό κόστος για τον Δήμο, σε αντίθεση με την περίοδο Καζάκου, που ο Δήμος δαπάνησε μέχρι και 15.000,00€ για να αγοράσει ένα Zeppelin και να νοικιάσει άλλο ένα για την ανθοκομική πέρυσι! Ενώ η συνολική δαπάνη για τον δήμο για την ανθοκομική έκθεση κάποιες φόρες ξεπερνούσε και τα 50.000,00€

Από τον πρόεδρο του Δ.Σ ανακοινώθηκε ότι θα παραταθεί η θητεία του Συμβουλίου Νέων, που είχε εκλεγεί επί Καζάκου. Τέλος η σύνθεση της Επιτροπής διαβούλευσης θα αποφασιστεί στο επόμενο Δ.Σ.
Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους Καζάκο, Μαρκάτο, κα Βούρτση (ΔΑΔΑ), κος Κρανιώτης (Ακομμάτιστοι) και κα Σιμάτη (Ζωγράφου αύριο).

Από τις επιτροπές υπήρξε:
  • α) η παρέμβαση του πολιτιστικού συλλόγου ΙΛΙΣΟΣ με εκπρόσωπο τον κο Παπαϊωάννου Βασίλη, η παρέμβαση από την επιτροπή κατοίκων του Άλσους Ιλισίων με εκπρόσωπο τον κο Δασκαλόπουλο καί
  • β) η παρέμβαση του 1ου επιλαχόντα από την παράταξη της ΔΑΔΑ, κου Παπαναστασόπουλου, ως κάτοικος.
  • Η τοποθέτηση του κου Παπαϊωάννου αφορούσε το Πάρκο Ιλισίων, το πρόβλημα του οποίου ακόμα δεν έχει λυθεί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να πέσουν αρκετά πεύκα, από την έλλειψη χώματος, λόγω εργασιών του επί Καζάκου εργολάβου, τον οποίο σταμάτησε η κινητοποίηση των κάτοικων.
  • Ο κ. Δασκαλόπουλος εκπροσώπησε την επιτροπή κατοίκων του Άλσους Ιλισίων.
  • Πριν πάρει το λόγο, η κα Ράνια. Νενεδάκη (Κίνημα στην Πόλη), ζήτησε το λόγο επί της διαδικασίας και έκανε την εξής ερώτηση: «Από τη στιγμή που είμαι η ίδια μέλος της επιτροπής κατοίκων τους Άλσους Ιλισίων και συμμετείχα στην τελευταία γενική συνέλευση που έγινε την περασμένη Κυριακή, από ότι θυμάμαι δεν αποφασίστηκε να σταλεί εκπρόσωπος από την επιτροπή . Ποιά επιτροπή εκπροσωπεί ο κ. Δασκαλοπούλος τότε ή μήπως υπάρχει και άλλη επιτροπή
  • Απαντώντας ο κος. Δασκαλόπουλος, δήλωσε ότι είναι μόνιμος κάτοικος επί της οδού Αλκαίου και εκπροσωπεί την επιτροπή κατοίκων του Άλσους και όχι τους φίλους του άλσους που μένουν Βύρωνα, Καισαριανή η στα άνω Ιλίσια, οι οποίοι έχουν κάνει τις δικές τους κινήσεις για το θέμα χωρίς να ρωτήσουν τους μόνιμους κατοίκους. Στη συνεχεία ανέπτυξε το πρόβλημα και την αγωνία του και ζήτησε από τη διοίκηση να δράσει άμεσα.
  • Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η επικεφαλής του Κινήματος στην Πόλη να έρθει σε δύσκολη θέση, αφού ήρθε αντιμέτωπη με το πρόβλημα που δημιούργησε η ίδια και η παράταξή της.
  • Για 4 συναπτά έτη με απόλυτη συνέπεια το «Κίνημα στην Πόλη» μεταφέρει, ως περιφερόμενο θίασο, τα μέλη του από επιτροπή σε επιτροπή, έτσι ώστε να διαμορφώνονται συνθήκες και συσχετισμοί υπέρ των», αδιαφορώντας για την ουσία της δράσης, που είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων που ζουν καθημερινά το πρόβλημα, και τη στήριξή τους ώστε να δράσουν όπως θέλουν οι ίδιοι.
  • Την μεθοδολογία αυτή ακολούθησαν ξεκινώντας, από την επιτροπή της βίλας Ζωγράφου, ανεβαίνοντας στην επιτροπή για τα 17 στρέμματα, περνώντας από την επιτροπή της πλατείας Πλαστήρα, κατεβαίνοντας στην επιτροπή της πλατείας Μερκάτη, και αφού χαλάρωσε στο Info, απομόνωσε την επιτροπή της πλατείας Ελευθερίας και τέλος το άλσος Ιλισίων.
  • Η παρέμβαση του 1ου επιλαχόντα της ΔΑΔΑ κου Παπαναστασόπουλου, αφορούσε την απάντηση της Βάνας Σεϊντή (Ζωγράφου αύριο ) στον Δαβουρλή (ΔΑΔΑ) ‘’ γι’ αυτό πλένουμε τους κάδους’’.
  • Εντύπωση έκανε το ότι λίγο πριν πάρει το λόγο ο κος. Παπαναστασόπουλος η κα Σεϊντή αποχώρησε από την αίθουσα και επέστρεψε λίγο μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασης του κου Παπαναστασόπουλου!

Ακολούθησε Ψήφισμα για τον πόλεμο στην Λιβύη. Παρουσιάστηκαν δύο ψηφίσματα:
                       α) του κου Αλί από την διοίκηση και 
                       β) της Λαϊκής Συσπείρωσης.
  • Όπως είναι φυσικό ψηφίστηκε η πρόταση της διοίκησης, ενώ ο Καζάκος και η κα Μπότου ψήφισαν και τα δύο.

Επί της ημερησίας διάταξης τα περισσότερα θέματα αφορούσαν υπηρεσιακά ζητήματα. Παρ’ όλα αυτά εντύπωση έκαναν:
  • το 2ο, που αφορούσε τον ορισμό των μελών της κοσμητείας του κοιμητηρίου. Ο Καζάκος και η κα Μπότου επέμεναν ότι πρέπει να υπάρξει και διαχειριστική επιτροπή, ενώ η διοίκηση δεν το θεωρούσε αυτό απαραίτητο. Τα μέλη της κοσμητείας είναι: Πρόεδρος ο παπάς του κοιμητηρίου, ένας πολίτης που θα ορίσει η εκκλησία και τα άλλα 3 μέλη που είναι ο κος Κόλιας Θοδωρής, ο κος Παύλου Γιώργος από την διοίκηση και ο κος Κότσυφας Τάκης από την αντιπολίτευση (Μαζί για την πόλη μας).
  • για το 3ο θέμα "Ορισμός εκπροσώπων για τη συγκρότηση της Επιτροπής επίλυσης με συμβιβασμό των φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων για το 201" ορίστηκαν εκπρόσωποι οι κυρίες Τσιαπαρίκου και Σεϊντή από τη διοίκηση
  • ενώ ως αναφορά το 4ο "Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στον ΕΣΔΚΝΑ" θέμα ορίστηκαν ως εκπρόσωποι οι εξής: κος Καλλίρης, κος Γρίβας και κος Καλογιαννάκης από τη διοίκηση
  • σε σχέση με το 6ο θέμα "Τροποποίηση της υπ’αρ.419/10 απόφασης του Δ.Σ. ως προς τον ορισμό των μελών της Επιτροπής που προβλέπεται από το αρ. 5 του Κανονισμού παραχώρησης χρήσης των πεζοδρομίων –οδών –πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2011", εκπρόσωποι ορίστηκαν, οι κάτωθι: κος Αγγελής Κώστας, κα Πανδή Σοφία από την διοίκηση και ένας υπάλληλος του δήμου.
  • από τα υπόλοιπα θέματα ομόφωνα πέρασαν το 10ο, 16ο της ημερήσιας διάταξης και το 1ο και 2ο έκτακτο.

Στα υπόλοιπα θέματα υπήρχε το γνωστό μπλοκ της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Κινήματος στην Πόλη, κατά σε όλα!