Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Σχολιασμός Συζήτησης Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάλης Δευτέρας 18/4/2011


Ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας τού Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία (Ζωγράφου Αύριο, Δ.Α.Δ.Α., Μαζί Για Την Πόλη Μας)  μετά από κάποιες τροποποιήσεις έτσι ώστε να υπάρχει μία πλατφόρμα λειτουργίας.
Κίνημα στην Πόλη και Λαϊκή Συσπείρωση δεν το ψηφίσανε γιατί διαφωνούν με τον Καλλικράτη.

Παρ’ όλ’ αυτά τελούμε εν αναμονή του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας τού Δημοτικού Συμβουλίου  όπου θα ξανασυζητηθεί η πλατφόρμα λειτουργίας.


Έκτακτα θέματα πού ετέθησαν ήταν:
  • η παρέμβαση του συλλόγου εργαζομένων για την Κ.Ε.ΔΗ.Ζ. για τον λόγο ότι οι εκεί εργαζόμενοι έχουν μείνει απλήρωτοι τέσσερεις (4) και πέντε (5) μήνες.
  • σε ότι αφορά τα Νομικά Πρόσωπα (Α’ και Β΄ Κ.Α.Π.Η.) όπου και εκεί εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί το 2ο 15νθήμερο τού Απριλίου αλλά καί τό Δώρο Πάσχα, ομόφωνα ψηφίστηκε να γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2011, έτσι ώστε, με μορφή επιχορήγησης, να  εξοικονομηθούν τα χρήματα για την πληρωμή των εργαζομένων.
Ο Καζάκος προσπαθούσε να παρουσιάσει την κα Πάρεδρο ως ιδιαίτερο άτομο, το οποίο και ήθελε να μηνύσει, εξαιτίας του ότι είχε αμφισβητήσει κάποιες συλλογικές συμβάσεις εργαζομένων. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το θέμα έπρεπε να λυθεί τότε (2005) πού εμφανίστηκε, πράγμα το οποίο όμως θα αποτελούσε τροχοπέδη στην πολιτική του Καζάκου να κρατάει «ομήρους» εργαζομένους ή να βολεύει υμετέρους.

Την Μεγάλη Τρίτη 19 Μαΐου πήγανε να δούνε την Πάρεδρο ο Σύλλογος εργαζομένων αλλά δεν μπόρεσαν να την δούνε λόγω του ότι ακροάσεις γίνονται την Τετάρτη.

Μεγάλη Τετάρτη και αφού προηγήθηκε προγραμματισμός συνάντησης μετέβησαν στην Πάρεδρο ο Δήμαρχος, ο Γ.Γ. του Δήμου, ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος ως αντιπροσωπεία για το ίδιο θέμα.
Στην συνάντηση πού πραγματοποιήθηκε η Πάρεδρος τους ζήτησε από την αντιπροσωπεία να γίνει λύση της Κ.Ε.ΔΗ.Ζ. και οι δραστηριότητές της να περιέλθουν στον Δήμο, έτσι ώστε να μπορέσουν να λυθούν οι υπάρχουσες εκκρεμότητες. Επιστρέφοντας ο Δήμαρχος κάλεσε τους εργαζομένους και τους ανακοίνωσε το περιεχόμενο της συζήτησής τους με την Πάρεδρο.


Σε σχέση με τις αποδοχές του Προέδρου, Αντιπροέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου αλλά και εξόδων παραστάσεων μελών του Δ.Σ. της Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ. αυτές ορίστηκαν μειωμένες (
haircut πού είναι και της μόδας) σε σχέση με πέρυσι.