Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ο Δήμος Ζωγράφου στο ΔΝΤ!

Η προσπάθεια όλων μας τις μέρες των Χριστουγέννων είναι κοινή: να ξεχάσουμε κάπως τα προβλήματα, να αφεθούμε στο κλίμα της γιορτής, να αφήσουμε τη μνήμη να μας παρασύρει εκεί όπου όλα ήταν καλά και ρόδινα.
Όλων όμως; όχι βέβαια! Γιατί η τρόικα αγρυπνεί! και αφού αυτοί αγρυπνούν, κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος, ακόμη ούτε αυτές τις "άγιες νύχτες". Το μνημόνιο είναι, άλλωστε, μόνιμος εφιάλτης, κι από κοντά οι φήμες και τα σενάρια για επικείμενη χρεοκοπία, τα μέτρα επί μέτρων, τα τόσα δισ που λείπουν στον Παπακωνσταντίνου και πρέπει να να τα πάρει από μας, και φυσικά η αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό κι άν είναι εφιάλτης!
Αυτό, όμως, είναι εφιάλτης και για το δήμο μας, για τη νέα δημοτική αρχή, που παραλαμβάνει το "ταμείον-μείον" κατά 35 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τους επιεικέστερους υπολογισμούς, 45 κατά άλλους. Και βέβαια εκεί μέσα περιλαμβάνονται και το δάνειο για τη βίλα, και οι θαλασσοεπιδοτήσεις του γαλαντόμου Καζάκου προς κάθε πικραμένο, και πολλά άλλα.
Τι θα κάνει ο νέος δήμαρχος για αυτά; Τι μπορεί να κάνει; να αναζητήσει τα δανεικά κι αγύριστα; να διπλασιάσει τα δημοτικά τέλη; να σταυρώσει τα χέρια; ή μήπως να βάλει το δήμο σε επιτήρηση;
Τα πράγματα είναι δύσκολα και οι λύσεις, δυστυχώς, περιορισμένες....