Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Αποχαιρετώντας το 2010

Αποχαιρετούμε το 2010 με ανάμικτα αισθήματα, και με την ελπίδα ότι ίσως οι δημότες του Ζωγράφου σημείωσαν μια νίκη: απαλλάχτηκαν επιτέλους από τον Καζάκο. Λέμε ίσως, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουμε μερικές επιφυλάξεις. Ο νέος δήμαρχος παραλαμβάνει το δήμο με (επίσημο) χρέος 24,5 εκατ. ευρώ, καθώς και με πολλούς περιορισμούς στην άσκηση ουσιαστικής πολιτικής, λόγω μνημονίου και Καλλικράτη.

Άραγε θα επιλέξει "εύκολες" λύσεις; θα αυξήσει όσο μπορεί τα δημοτικά τέλη και θα "κυνηγήσει" όσο του επιτρέπεται τους συμβασιούχους; Ή θα αναζητήσει τις πιο δύσκολες, αλλά και πιο αναγκαίες-λόγω οικονομικής συγκυρίας-φιλολαϊκές πολιτικές;

Άποψή μας είναι, και την υποστηρίξαμε προεκλογικά, ότι είναι εφικτή μια άλλη ανάπτυξη. Ότι ο δήμος Ζωγράφου δεν είναι ο οποιοσδήποτε δήμος, αλλά ότι έχει δυνατότητες, μπορεί να αναζητήσει ένα νέο μέλλον, αρκεί να ξαναμετρήσει τα δεδομένα του και να υπάρξουν τολμηροί άνθρωποι που να δώσουν πνοή σε νέες πολιτικές.

Μέρες που είναι δεν έχουμε πρόθεση να σας ταλαιπωρήσουμε, μπαίνοντας σε..λεπτομέρειες. Έχουμε το χρόνο να το κάνουμε. Το μόνο που επιθυμούμε είναι, μαζί με τις ευχές μας για καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη για όλους, να πούμε ότι υπάρχει ελπίδα. Αρκεί να υπάρξει μια νέα πολιτική, που να αναμετρηθεί με ό,τι αφήνουμε πίσω μας.