Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση του Γιάννη Ρέγκα 25-10-2010

Η ενδιαφέρουσα χθεσινή συζήτηση του πρωθυπουργού της χώρας με δημοσιογράφους όλου του φάσματος και επί παντός του επιστητού δεν αφορούσε στο δήμο μας. Δεν αφορούσε τελικά ούτε στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αφού με ασαφή βεβαίως τρόπο κατά πάγια εθνική συνήθεια και από πολιτικούς καλών και αγαθών κατά τα άλλα προσθέσεων -αποσυνδέθηκαν ουσιαστικά από τις γενικές πολιτικές εκλογές.

Θα αποτελούσε άλλωστε και πολιτική, μετριοπαθώς απρονοησία το ενδεχόμενο ή η απειλή πρόωρων εκλογών πέραν του, πιθανού ή βέβαιου πολιτικού αυτοχειριασμού θα οδηγούσε αυτομάτως στη χρεοκοπία αφού τα “σωτήρια” δανεικά του μνημονίου θα διακόπτονταν ακαριαίως, ως έχουμε ειδοποιηθεί εγκαίρως.
Δεν μας αφορά λοιπόν ο πραγματοποιηθείς διάλογος. Η αλλαγή για την οποία εμείς αγωνιζόμαστε αφορά στη σωτηρία του δήμου μας από την χρεοκοπία και αυτό είναι το δημοτικό πατριωτικό μας καθήκον.
Σε αυτό το καθήκον προσπαθούμε από χρόνια να ανταποκριθούμε όταν άλλοι “κοιμόντουσαν” μακαρίως και ιδιοτελώς. Για αυτό το καθήκον προσπαθούμε να ετοιμαστούμε από χρόνια και ιδιαίτερα τα πέντε σχεδόν τελευταία χρόνια με τη συγκρότηση της Δημοτικής μας Παράταξης “ΜΑΖΙ για την πόλη μας” που όλοι μαζί οικοδομήσαμε προγραμματικά, λειτουργήσαμε ενωτικά και δημοκρατικά και δράσαμε αποτελεσματικά, με διαφάνεια και συνέπεια.
Εμείς, όπως όλοι γνωρίζουν, δεν προσφέραμε το 1998 το δήμο στον Ι. Καζάκο, ούτε τον αναπαράξαμε το 2002 με αποτυχημένες επιλογές υποταγμένες στην πρακτική των βουλευτικών φέουδων, ούτε το 2006 ταλαντευτήκαμε  μέχρι την ύστατη στιγμή σε ποιο ψηφοδέλτιο θα προσχωρήσουμε, ούτε βασανιστήκαμε από το δίλημμα Καζάκος ή Κωστόπουλος.
Ζωγραφιώτισσες και Ζωγραφιώτες, το δικό μας δημοτικό καθήκον, απαλλαγμένο από προσωπικές ή μικροκομματικές ιδιοτέλειες είναι να σταματήσουμε την κατηφόρα και τη χρεοκοπία του δήμου μας από την καταστροφική διαχείριση του σημερινού δημάρχου Ι. Καζάκου. Ενός δημάρχου αναντίστοιχου με την δημοκρατική παράδοση της πόλης μας, με τις ανάγκες ενός σύγχρονου δήμου και ενός μέλλοντος που να αρμόζει στους δημότες της πόλης μας.

Γιάννης Γ. Ρέγκας
δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Δημ. Παράταξη
“ΜΑΖΙ για την πόλη μας”