Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Να Μείνουν Για Άλλα Τρία Χρόνια Οι Συμβασιούχοι, Ζητά Ο Γ. Καμίνης

Νομοθετική ρύθμιση για την τριετή παραμονή των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης.

Όπως, άλλωστε, φάνηκε και από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η πρόταση αυτή έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας.




Για το πλήρες κείμενο πατήστε ΕΔΩ 

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Σκουπίδια Αττικής: Με Νόμο Παρακάμπτονται οι Ο.Τ.Α.


Αναδημοσιεύουμε από το πρώτο θέμα από το aftodioikisi.gr:

Με νομοθετική ρύθμιση η οποία θα έρθει στη Βουλή το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να λύσει το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Αττική μετά το οριστικό «μπλόκο» που έβαλε το Ελεγκτικό Συνέδριο.* Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.) θα δοθεί η δυνατότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (δηλαδή, στην ουσία στην ίδια την κυβέρνηση) να προκηρύξει Δημόσιο Διεθνή Διαγωνισμό για την εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων της Αττικής (ΠΕΣΔΑ), χωρίς προηγουμένως να έχει υπογραφεί σχετική προγραμματική σύμβαση με τον αρμόδιο φορέα της Αυτοδιοίκησης (τον ΕΣΔΚΝΑ ή το διάδοχο σχήμα που δημιουργείται με τον «Καλλικράτη», τον ΦΟΣΔΑ).

Το πλήρες κείμενο Εδώ

Τίτλοι Τέλους Για Τον Μεγάλο Μιχάλη Κακογιάννη


Έφυγε άλλος ένας μεγάλος Έλληνας. Ένας μεγάλος Έλληνας από την Λεμεσό.

Ένας Έλληνας πού με τον «Ζορμπά», την «Στέλλα», το «Κορίτσι Με Τα Μαύρα» έστειλε την Ελλάδα στα πέρατα της γης, ταυτίζοντας τον Ζορμπά με τους Έλληνες όπου γης.


Η Ελλάδα φτωχαίνει, φεύγουν οι μεγάλοι και άξιοι χωρίς να αντικαθίστανται … και μένουν οι μέτριοι, οι λίγοι, οι στενόμυαλοι.


Ευτυχώς όμως δεν υπάρχει λόγος νά ανησυχείτε, τα spreads αποκλιμακώνονται.

Καλό σου ταξίδι Μιχάλη Κακογιάννη.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Έσβησε Για Πάντα Η Φωνή Της Μεγάλης Amy Winehouse


Έσβησε στα 27 της χρόνια, από κατάχρηση ουσιών, μία μεγάλη και πολλά υποσχόμενη ντίβα της Μουσικής.

Μία τραγουδίστρια της οποίας η φωνή ήταν σε απόλυτη αρμονία με τις μουσικές R&B, Soul και Funk.

Είναι ένα μεγάλο κρίμα για την κοπέλα και τους δικούς της αποτελεί ένα τεράστιο κρίμα για την Μουσική.

Καλό ταξίδι Amy Winehouse με το Back To Black

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Προς τον κίτρινο, χρεοκοπημένο Polisμαν...

Αυτό ήταν! Εκτός από κίτρινος, καταλάβαμε ότι είσαι και καρα-άσχετος! Εδώ μας δίνουν εκατόν πενήντα οκτώ δισ ευρώ (το δίνω ολογράφως μπας και το γουρουνομυαλό σου το καταλάβει) και εσύ γράφεις ότι μας χρεοκοπήσαν;


Το τι θα γράψουν στις αξιολογήσεις τους οι διεθνείς οίκοι, πολύ λίγο μας κόφτει, άλλωστε δόθηκαν στις Βρυξέλες απόψε όλες οι εγγυήσεις προς το τραπεζικό μας σύστημα, περίτρανη δε απόδειξη ότι η λύση που αποφασίστηκε είναι καλή, αποτελεί το γεγονός της ραγδαίας αποκλιμάκωσης των σπρεντ।


Αλλά, τοσο πρόχειρα και αβασάνιστα γράφεις, είτε γιατί το γουρουνίσιο μυαλό σου έχει σκάσει απ' το λίπος, είτε γιατί σου αρέσει να κιτρινίζεις και να "τρομοκρατείς".

Η Απόφαση 291 Του Δ.Σ. (12/4/2006) Που Αφορά Την Σύναψη Του Δανείου Για Την Αγορά Της Βίλας Ζωγράφου


Θα μάς συγχωρήσετε την αισθητική των ψηφιοποιημένων (scan-αρισμένων) εντύπων πού αφορούν και την απόφαση 291 αλλά πιστεύουμε ότι και αυτό το περιεχόμενο θα σάς ικανοποιήσει.

Η Απόφαση 290 Του Δ.Σ. (12/4/2006) Για Την Αγοράς Της Βίλας Ζωγράφου


Θα μάς συγχωρήσετε την αισθητική των ψηφιοποιημένων (scan-αρισμένων) εντύπων πού αφορούν την απόφαση 290 αλλά πιστεύουμε ότι το περιεχόμενο θα σάς ικανοποιήσει.

Στην aftodioikisi.gr: Η Απόφαση Του Δ.Σ., Ο Φάκελος Για Τον Πρώην Δήμαρχο Που Πάει Για Κακούργημα, Οι "Απειλές" Της Αυστριακής Τράπεζας, Οι Διαπραγματεύσεις Με Την Κυβέρνηση

Διαβάστε στον ανανεωμένο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης aftodioikisi.gr, τό κύριο άρθρο: Για την απόφαση του Δ.Σ., τον φάκελο για τον πρώην Δήμαρχο που πάει για Κακούργημα, τις "απειλές" της Αυστριακής τράπεζας και τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση


Διαβάστε Εδώ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ο Δ. Σούφλας Απαντάει Στον Καζάκο

Αναδημοσιεύουμε την επiστολή του κου Σούφλα από τό zografoubloging ως έχει:



Ο αναγνώστης μας Δ. Σούφλας με επιστολή του επανέρχεται στο θέμα του προσυμβατικού ελέγχου που όφειλαν να κάνουν αλλά απέφυγαν. Απαντάει στα όσα ισχυρίστηκε ο Καζάκος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο τέλεος του άρθρου η απόφαση του Ε.Σ. που επικαλείται.
Όταν διαβάζουμε ένα νομικό κείμενο πρέπει να καταλαβαίνουμε τι λέει αυτό, ειδάλλως κινδυνεύουμε να γελοιοποιηθούμε !!!!!
Η επίμαχη υπ’αρίθμ. 51/29-2-2008 πράξη του VI του τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επικαλείται η ΔΑΔΑ λέει τα παρακάτω: «………… Από το συνδυασμό του συνόλου των ανωτέρω διατάξεων συνάγεται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ενεργεί υποχρεωτικά έλεγχο νομιμότητας όλων των συμβάσεων υπηρεσιών του δημοσίου και των άλλων νομικών προσώπων που εξομοιώνονται με αυτό, όταν η προϋπολογιζόμενη δαπάνη αυτών υπερβαίνει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Τούτο δε ισχύει και για τις δημόσιες συμβάσεις υπηρεσιών, οι οποίες, βάσει ρητής διάταξης, αποκλείονται του πεδίου εφαρμογής της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ, συνεπώς και για συμβάσεις χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σχετικές με συναλλαγές επί τίτλων ή άλλων χρηματοπιστωτικών μέσων, ιδίως συναλλαγές που έχουν ως στόχο την απόκτηση χρημάτων ή κεφαλαίων από τις αναθέτουσες αρχές, όπως είναι οι διαδικασίες συνομολόγησης δανείων με πιστωτικά ιδρύματα ή χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς εκ μέρους των ως άνω φορέων, για την πραγματοποίηση σκοπών της αρμοδιότητας ή της δράσης τους. Ακολούθως, σε περίπτωση που Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) προβαίνει, μέσω των αρμόδιων προς τούτο οργάνων του, στη λήψη απόφασης περί σύναψης δανείου με αναγνωρισμένο πιστωτικό ίδρυμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 176 του Δ.Κ.Κ., αποβλέποντας, με αυτό τον τρόπο, στην εξόφληση υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων ή μη οφειλών του, η σχετική σύμβαση ως σύμβαση παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η οποία ενδέχεται να ενδιαφέρει οικονομικούς παράγοντες που εδρεύουν σε άλλα κράτη μέλη, και, επομένως, ενδέχεται να σχετίζεται με την εν γένει λειτουργία της εσωτερικής αγοράς, εξαιρείται μεν του ρυθμιστικού πεδίου της ανωτέρω Οδηγίας 2004/18/ΕΚ και των καθοριζομένων με τις διατάξεις της διαγωνιστικών διαδικασιών, υπόκειται όμως στον εκ του Συντάγματος και των εκτελεστικών αυτού νόμων απορρέοντα προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου διεξάγεται βάσει των γενικών αρχών και κανόνων που διέπουν τόσο την κοινοτική όσο και την εθνική έννομη τάξη, ήτοι των αρχών της ίσης μεταχείρισης, της απαγόρευσης των διακρίσεων, καθώς και της υποχρέωσης διαφάνειας, η οποία, ειδικότερα, συνίσταται στη διασφάλιση, προς όφελος όλων των ενδεχόμενων αναδόχων, επαρκούς βαθμού δημοσιότητας, ώστε να επιτρέπεται, τόσο το άνοιγμα της αγοράς υπηρεσιών στον ανταγωνισμό, όσο και ο έλεγχος του αμερόληπτου χαρακτήρα της διαδικασίας ανάθεσης που ακολουθείται (βλ. Πράξεις VI Τμ.Ε.Σ. 219, 220/2007 και Ερμηνευτική Ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με το κοινοτικό δίκαιο που εφαρμόζεται στην ανάθεση συμβάσεων, οι οποίες δεν καλύπτονται ή καλύπτονται εν μέρει από τις Οδηγίες για τις δημόσιες συμβάσεις, με τις εκεί παραπομπές στη σχετική νομολογία του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Ε.Ε.Ε.Ε. C179/01.08.2006, σ.0002-0007, πρβλ. 64/2005 Γνωμ. Ν.Σ.Κ.). »
Με εκτίμηση
ΜΗΤΣΟΣ ΣΟΥΦΛΑΣ

Υποστολή Μεγάλης Παράνομης Διαφημιστικής Πινακίδας

Η υπηρεσία Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων, Πρασίνου
και Ελεύθερων Χώρων του Αντιδημάρχου κου Δημήτρη Διονυσόπουλου αποκαθήλωσε άλλη μία τεράστια διαφημιστική πινακίδα στην συμβολή Κοκκινοπούλου και Αγήνωρος.

Η φωτογραφία της πινακίδας ήταν αναρτημένη και στο διαδικτυακό τόπο http://www.illegalsigns.gov.gr  το οποίο όπως διατείνεται στην ιστοσελίδα του:
·         Η διαδικτυακή σελίδα «χωρίς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες» (illegalsigns.gov.gr) δημιουργήθηκε κατόπιν εντολής και με την άμεση επίβλεψη του Πρωθυπουργού και αποτελεί μέρος των δράσεων των συναρμόδιων υπουργείων για την οδική ασφάλεια.
·         Μέσα από αυτή την σελίδα μπορείς με την συμμετοχή σου να συμβάλλεις αποφασιστικά στην αποξήλωση των επικίνδυνων παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Μας πρόλαβαν … αυτεπαγγέλτως

Την υπόθεση των δανειοδοτήσεων των Δήμων Ζωγράφου και Αχαρνών, που δημιούργησαν την περασμένη εβδομάδα πρόβλημα στην έγκριση από το ΔΝΤ της 5ης δόσης του δανείου, θα ερευνήσει πταισματοδίκης, ώστε να εξακριβωθεί η τήρηση νόμιμων διαδικασιών για την χορήγησή τους.

Τη σχετική εντολή έδωσαν οι Εισαγγελείς Εφετών, αρμόδιοι για οικονομικά θέματα κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, οι οποίοι την Τρίτη ανέλαβαν επισήμως τα καθήκοντα τους.

Η είδηση αυτή γράφηκε στον χτεσινό Τύπο, προτού γίνει γνωστό ότι ο φάκελος της βίλας διαβιβάζεται στον εισαγγελέα με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου, καθώς και τη σύμφωνη γνώμη μερικών από εκείνους είχαν ψηφίσει σε κάποιες άλλες εποχές υπέρ της δανειακής σύμβασης… 

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η Συνεδρίαση Του Δημοτικού Συμβούλιου Το Οποίο Ψήφισε Παραπομπή Του Φακέλου Της Βίλας Στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στον Εισαγγελέα

Άλλη μια μαραθώνια συνεδρίαση του Δ.Σ έγινε χθες το βράδυ.

Το μοναδικό θέμα δεν ήταν άλλο από το περίφημο δάνειο για την αγορά του 50% της βίλας Ζωγράφου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9:45 μ.μ και ολοκληρώθηκε στις 2:30 πμ. της Τετάρτης.

Απόντες από τη Συνεδρίαση ήταν η Κουμανιώτη Κωνσταντίνα και  η Αρβανίτη από την διοίκηση, ο  Βούρτσης από την ΔΑΔΑ και ο Μπαρμπέρης από την Λαϊκή Συσπείρωση.

Η πρόταση από τη διοίκηση ήταν ο φάκελος της βίλας να δοθεί στον Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης κ. Ρακιτζή και παράλληλα να δοθεί και στον Εισαγγελέα για να γίνει έρευνα για ποινικές και άλλες ευθύνες που μπορεί να υπάρχουν.

Την εισήγηση του θέματος την έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος, λέγοντας ότι ο Δήμος έχει διασυρθεί εντός και εκτός των συνόρων της χώρας με αποτέλεσμα η διοίκηση του Δήμου να βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Δελτίο Τύπου ΔΑΔΑ Για Το Θέμα Του Δανείου

ΑΠΑΤΗ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ


«Η Βίλα Ζωγράφου και η 5η δόση του δανείου από το Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα»

Το ευφάνταστο ρεπορτάζ αποδίδει ανάμειξη του δανείου των 25.000.000 ΕΥΡΩ του Δήμου Ζωγράφου στην κρίση του Δ.Ν.Τ. για την καταβολή της 5ης δόσης του δανείου των 110 δις ΕΥΡΩ στην Ελλάδα.

Δελτίο Τύπου Επιτροπής Βίλας Ζωγράφου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ζωγράφου 10.7.2011


Ο Δήμος Ζωγράφου απειλεί το ΔΝΤ;

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορούμαστε ότι το δάνειο για την αγορά της Βίλας Ζωγράφου λίγο πολύ κόντεψε να τινάξει την 5η δόση του ΔΝΤ στον αέρα. Ως κάτοικοι της πόλης του Ζωγράφου που εδώ και 5 χρόνια ασχολούμαστε με την υπόθεση της Βίλας Ζωγράφου θέλουμε να κάνουμε γνωστά τα εξής:

Η Μαρτυρία Στον "Εξάντα" Του Τελευταίου Έλληνα Δημοσιογράφου Που Έμεινε Ανάπηρος Σε Εμπόλεμη Ζώνη

«Πρόλαβα να ακούσω πριν πέσω: Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία »…

Ανάπηρος έμεινε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, από την ωμή βία που ασκήθηκε εναντίον του από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής, ενώ κάλυπτε την απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Ιουνίου. 

Συγκεκριμένα, άνδρας των ΜΑΤ πέταξε στοχευμένα μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε απόσταση αναπνοής από το κεφάλι του, αφού μάλιστα ο συνάδελφος είχε δηλώσει τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του και στα δύο αυτιά

Τη βάναυση συμπεριφορά των ΜΑΤ καταδίκασε απερίφραστα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ενώ η υπόθεση βρίσκεται ήδη στον Εισαγγελέα. 

Ο Μανώλης Κυπραίος λοιπόν γίνεται στοιχειοθετημένα ο πρώτος συνάνθρωπός μας που κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων έχασε εξολοκλήρου μία απ' τις 5 αισθήσεις του και έμεινε ανάπηρος, ως αποτέλεσμα της αστυνομικής βίας. 

Δηλώνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας, παραθέτουμε τη συγκλονιστική μαρτυρία που μας έστειλε.

Αποφάσεις 11ης Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Ζωγράφου – 11/07/11

Αν και είναι γνωστή η θέση μας σε σχέση με τις πρακτικές «Πλατείας» παρ’ όλ’ αυτά δημοσιεύουμε την ανακοίνωση χωρίς σχόλια.


 Τα δυο κύρια ραντεβού για την τρέχουσα εβδομάδα:

Καλλίρης: Κίνδυνος για κατάσχεση της περιουσίας μας

Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης, εξαιτίας του παράνομου - μη εγκεκριμένου δανείου που πήρε η προηγούμενη διοίκηση Καζάκου από την αυστριακή  KommunalΚredit Bank, χωρίς μάλιστα να περάσει από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όπως αποκαλύπτει, σε συνέντευξή του, στην aftodioikisi.gr, «η τράπεζα επισείει και γραπτώς και προφορικώς την απειλή για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του δήμου, ωστόσο, τους έχω ζητήσει μια προθεσμία για να απαντήσω σοβαρά και νόμιμα».

Μάλιστα, όπως επίσης λέει, όταν απευθύνθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, εκείνο του πρότεινε να μην πληρώσει δόσεις γιατί το δάνειο είναι παράνομο, αλλά «ίσως το μόνο που θα μπορούσα να κάνω είναι αναχρηματοδότηση του δανείου».

Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής: 

Ο Ραγκούσης Για Το Παράνομο Δάνειο

Απάντηση στον πρώην δήμαρχο Ζωγράφου, Γιάννη Καζάκο, έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο τέως υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή την υπόθεση των παράνομων δανείων που έλαβαν δήμοι και παραλίγο να τινάξουν στον αέρα την 5η δόση του...  Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης σημειώνει ότι «η περίπτωση με το δάνειο που συνήψε ο πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου μας υπενθυμίζει τον παράνομο τρόπο με τον οποίο μπορούσαν να λειτουργούν ορισμένοι δήμαρχοι πριν από τον Καλλικράτη, έχοντας μέχρι και τη δυνατότητα να συνάπτουν παράνομα, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, δάνεια, τα οποία στη συνέχεια είχαν το θράσος να ζητούν από την κυβέρνηση και τη Βουλή να τα 'ξεπλύνουν' με νόμο».

Στο μεταξύ, ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ.Πρωτόπαπας με θέμα τα επίμαχα δάνεια.

Ο βουλευτής ερωτά τους υπουργούς τι προτίθενται να πράξουν ώστε και τώρα να ερευνηθούν οι υποθέσεις αυτές και να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους, και ειδικότερα για τον Δήμο Ζωγράφου θα κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι μηχανισμοί, ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της απελθούσας δημοτικής αρχής αλλά και να προστατευθεί ο Δήμος από τις συνέπειες των παρανομιών.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Παραλίγο να χάσουμε την 5η δόση του ΔΝΤ, λόγω...Καζάκου

Μπράβο μας! 

Κοντέψαμε να τινάξουμε στον αέρα την αποδέσμευση της πέμπτης δόσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα, εξαιτίας των δανείων που έχουν λάβει ο δήμος Ζωγράφου και ο δήμος Αχαρνών. Λίγες ώρες πριν τη χθεσινή, κρίσιμη συνεδρίαση αξιωματούχοι του ΔΝΤ διαπίστωσαν ότι δύο δήμοι έχουν λάβει δάνεια που δεν έχουν συμπεριληφθεί στο συνολικό χρέος της Ελλάδας.

Όπως είναι γνωστό, ο δήμος Αχαρνών έχει λάβει δάνειο 40 εκατομμυρίων ευρώ από την GoldmanSachs, εκ των οποίων έχουν εκταμιευτεί 31 εκατομμύρια, ενώ ο δικός μας Δήμος έχει λάβει δάνειο 25 εκατομμυρίων ευρώ από την αυστριακή τράπεζα, που τώρα πιέζει με κάθε τρόπο να πάρει τα λεφτά της πίσω. Μετά από διαβουλεύσεις τις τελευταίας στιγμής, δόθηκαν εξηγήσεις από την Αθήνα και, με κάποια καθυστέρηση, άρχισε η συνεδρίαση κατά την οποία επικυρώθηκε η εκταμίευση της 5ης δόσης.
Έτσι λοιπόν, το θέμα με την 5η δόση εξελίχθηκε όπως αναμενόταν. 


Όμως, μετά το διεθνές ρεζίλεμα του Δήμου μας, μήπως έφτασε η ώρα να πάρει επιτέλους αποφάσεις και η δημοτική αρχή του κ. Καλλίρη για το δάνειο;


Τα ενδεχόμενα είναι δύο: ή θα αναχρηματοδοτήσει το ήδη υπάρχον, κάνοντας ένα μεγάλο πολιτικό δώρο στον Καζάκο, ή θα του το καταλογήσει, στέλνοντάς τον στα δικαστήρια και ζητώντας την απονομή δικαιοσύνης για το Δήμο


Άλλοι δρόμοι δεν υπάρχουν κύριοι, όσο και να το καθυστερείτε, όσο και να αποφεύγετε την αντιμετώπιση με την πραγματικότητα.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Άλλο Μπλογκ Κι Άλλο Οχετός...

Παρακολουθούμε ένα εμετικό ξέσπασμα αυτές τις μέρες από το "σούπερ-ντούπερ" όπως διατείνεται (Δ.Ν.Μ., Δέν Νομίζω Μάκη), μπλογκ της πόλης, και μολονότι αδυνατούμε να καταλάβουμε την πρόθεση και τη σκοπιμότητα, άλλωστε είναι αδύνατο έστω και να μαντέψει κανείς τι μπορεί να κρύβει ένας οχετός, μας πιάνει τρόμος να σκεφτόμαστε ότι αυτό μπορεί να αυτοαποκαλείται δημοσιογραφία! Και βέβαια, μας πιάνει μια απέραντη νοσταλγία για τον παλιό-καλό αυριανισμό, όταν τουλάχιστον ήξερες ποιον είχες απέναντί σου....

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Κυκλοφορεί Σήμερα Το 2ο Τεύχος της ΖΩ²


Το φαινόμενο «των αγανακτισμένων πολιτών» και οι προκλητικές αυθαιρεσίες επιχειρήσεων του Δήμου μας, είναι τα βασικά θέματα του δεύτερου τεύχους της εφημερίδας ΖΩ στο τετράγωνο, που διανέμεται αυτές τις μέρες. Αναλυτικότερα, η θεματολογία του 2ου τεύχους:

Δελτίο Τύπου Κατά Της Παρουσίας Του Μπερτράν Καντά Στό Ηρώδειο


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Αθήνα,  04 Ιουλίου 2011

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων έχει ως πρώτη προτεραιότητα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και ιδιαίτερα της ενδοοικογενειακής βίας. Ο κ. Μπερτράν Καντά που μετέχει στην παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ» που παρουσιάζεται στις 9 και 10 Ιουλίου στο Ηρώδειο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ, κακοποίησε μέχρι θανάτου τη σύντροφό του Μαρί Τρεντινιάν το 2003. Για την πράξη του αυτή καταδικάστηκε, εξέτισε την ποινή και νομίμως κυκλοφορεί ελεύθερος. 

Η «Μάχη της Κρήτης» Στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι σύλλογοι Κρητών Αττικής τιμούν την «Μάχη της Κρήτης» παρευρισκόμενοι στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Οι παρακάτω συνεργαζόμενοι σύλλογοι Κρητών Αττικής με αφορμή τα «70 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης», πήραν την πρωτοβουλία και αποφάσισαν να εορτάσουν και να τιμήσουν την Κρήτη έξω από συνηθισμένες εκδηλώσεις.

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 10:00 το πρωί, θα είμαστε όλοι στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού τιμώντας τους αγώνες της Κρήτης και για να μοιραστούμε λίγες στιγμές με ανθρώπους της κοινωνίας μας που βιώνουν την δική τους σκληρή πραγματικότητα.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Εχθρός Λαός

Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο για να περιγράψουμε την αγριότητα πού δέχτηκε από τα Μ.Α.Τ η κα Νενεδάκη, αλλά εις μάτην.

Ίσως να εξηγείτο αν απέναντί του ο αστυφύλακας των Μ.Α.Τ. είχε τον «συνδικαλιστή» της ΕΘΕΛ, ο οποίος κράδαινε το σιδερολοστό, αλλά τέτοιας ποιότητας άτομα, συνήθως, τα έχει πλάι του και σχεδόν ποτέ απέναντί του.

Επειδή λοιπόν μας είναι αδύνατο και ακατανόητο αυτό πού συντελέστηκε κατά της κας Νενεδάκη, το μόνο πού μπορέσαμε να σκεφτούμε είναι το «Εχθρός Λαός».

 Στην κα Νενεδάκη ευχόμαστε σύντομα περαστικά, και την περιμένουμε πάλι στις γραμμές των διεκδικήσεων, εντός και εκτός Δήμου.

Προσπαθώντας να εξηγήσεις Tα «Aνεξήγητα»


Ενώ το κέντρο της Αθήνας είχε μετατραπεί σε θάλαμο δακρυγόνων και ασφυξιογόνων αερίων, θαυμάσαμε στο γνωστό βίντεο τρείς «αγανακτισμένους» πολίτες οι οποίοι ζήτησαν, και εν τέλει πήραν, την αστυνομική προστασία οδηγούμενοι φιλικότατα από τους αστυνομικούς εκτός πλατείας, μολονότι οι δύο από αυτούς συνέχισαν να κρατάνε τους σιδερολοστούς.

Ενώ λοιπόν η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παρακολουθούσε αμήχανη το βίντεο άρχισαν να έρχονται με το σταγονόμετρο οι πληροφορίες και μάλιστα και μία ημέρα μετά το περιστατικό.

Ας συνοψίσουμε τι μάθαμε.