Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Διά Το Κοινόν Και Όχι Των Κύνων

κε. Γραμματέα του Δήμου


Με χαρά διαβάσαμε την ανακοίνωσή σας ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία με το ΔI.ΚΕ.Π.Α.Ζ., και ελπίζουμε να μην υπάρξει και στο μέλλον.

Τα μαντρόσκυλα του αυριανισμού που πασχίζουν ντε και καλά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη δημοτική αρχή, και κάποιοι με τον τρόπο τους τους κλείνουν το μάτι, έσπευσαν να πουν ότι μας "ρουμπώσατε"

Ας είναι κι έτσι! Αν πρόκειται να μη στείλετε τα αδέσποτα στο κολαστήριο, έχετε ένα ρούμπο.
Να σας πούμε όμως τι πραγματικά πιστεύουμε; ότι η τόσο άμεση και τόσο καίρια αντίδραση, από τόσους πολλούς φορείς, οργανώσεις και ενημερωτικούς ιστότοπους (όπως ο δικός μας) ίσως τελικά να απέτρεψε αυτήν την εξέλιξη

Δεν μας πειράζει επίσης κ Γραμματέ να πούμε ότι εμείς υπήρξαμε οι κακώς πληροφορημένοι, και κακώς εμπιστευτήκαμε τις πηγές μας, αν και κάτι μας λέει, ότι και συζητήσεις υπήρξαν και μεθόδευση υπήρξε....

Συναυλία Του Βασίλη Παπακωνσταντίνου Παρασκευή 24/5, 7 μ.μ. Στο Στάδιο Ζωγράφου

Η Κοινωνική Παρέμβαση Δημοκρατικών Πολιτών Ζωγράφου διοργανώνει, την Παρασκευή 24/5/2011, στις 7 μ.μ. στο Στάδιο Ζωγράφου (Γρηγόρης Λαμπράκης), συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με την Τάνια Κικίδη.

Απογραφής Συνέχεια


ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011


Η απογραφή συνεχίζεται για όσους δεν πρόλαβαν να απογραφούν, στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου, Ανακρέοντος 60, τις παρακάτω ώρες:

Τετάρτη – Πέμπτη : 8 – 8 Παρασκευή : 8 – 3

Τηλέφωνο : 210- 7480770

70 Χρόνια Από Την Μάχη Της Κρήτης, Εκδηλώσεις Μνήμης Από Τους Κρήτες Ζωγράφου


Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου
και ο Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»
σας προσκαλούν
την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 και ώρα 20.00

Δημοτικό Συμβούλιο Μεθαύριο Πέμπτη 2/6/2011 στις 8μ.μ., Οικονομική Επιτροπή αύριο Τετάρτη 1/6/2011 9 π.μ.


Θέματα Ημερήσιας Διάταξης Δ.Σ. Πέμπτη 2/6/2011 στις 8μ.μ.(15ο)
  1. Ανακοινώσεις-ερωτήσεις – επιτροπές - επικύρωση πρακτικών 10ης,11ης,12ηςΣυνεδρίασης Δ.Σ.
  2. Σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ΜΑΞΙΑΔΗΖ Α.Ε.
  3. Έγκριση Ισολογισμού χρήσης 2009 , αποτελέσματα χρήσης 2009 και Έκθεση Πεπραγμένων της 1ης Εταιρικής Χρήσης 2009 της Κ.Ε.ΔΗ.Ζ.
  4. Έκθεση της Α.Ε. Ορκωτών Ελεγκτών Χρήσης 2009
  5. Ορισμός Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για την χρήση 2010
  6. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.ΔΗ.Ζ. από κάθε ευθύνη για την διαχειριστική περίοδο 2009
  7. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.
  8. Διάθεση για κάλυψη λειτουργικών δαπανών
  9. Λήψη απόφασης απαλλαγής η μη από τις προσαυξήσεις ληξιπρόθεσμης οφειλής Κ.Ο.Κ.
  10. Χορήγηση παράτασης για το έργο: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ 2010»
  11. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ 2008»
  12. Διαγραφή η μη προστίμου παράνομης στάθμευσης του Κ.Ο.Κ. από βεβαιωτικό κατάλογο.
  13. Αντικατάσταση μέλους της Επιτροπής Εκτίμησης Αξίας Προϊόντων.
  14. Λήψη απόφασης απαλλαγής από τις προσαυξήσεις.
  15. Λήψη απόφασης για διαγραφή ποσών από Χ.Κ.
  16. Παραχώρηση θέσης στάθμευσης αναπηρικού αυτοκινήτου (Μαυρογόνατος Σωτήριος)

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Προς κον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ζωγράφου

κε Γενικέ πόσοι άνθρωποι πού γνωρίζεις θα έκαναν αυτό;  Δείτε το βίντεο

κε Γενικέ Γραμματέα, «Συγχαρητήρια», Στέλνετε Τα Αδέσποτα Σε Κολαστήρια


Όπως ενημερωνόμαστε από το καταφύγιο ζώων «Κιβωτός», ο Δήμος θέλει να μεταφέρει τα αδέσποτα στο κολαστήριο του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων).

Όσον αναφορά την «εξαίρετη ποιότητα υπηρεσιών» του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. μία αναζήτηση στο google θά σας πείσει από το πλήθος καταγγελιών φιλοζωικών σωματείων.

Ακολουθεί ανάρτηση της κας Χριστίνας Μακρή, υπεύθυνης της εθελοντικής οργάνωσης Κιβωτός στο facebook:

Στις 26/5 μάθαμε ότι ο Δήμος Ζωγράφου πρόκειται να πάρει σύντομα "δραστικά μέτρα" για τα αδέσποτα του Δήμου χωρίς να κατονομάζει αυτά τα μέτρα.

Από διασταυρωμένες και έγκυρες πηγές μάθαμε ότι προτίθεται να μεταφέρει τα 45 σκυλιά του καταφυγίου Ζωγράφου στο γνωστό κολαστήριο ζώων ΔΙΚΕΠΑΖ στον Πειραιά ερήμην του σωματείου "ΚΙΒΩΤΟΣ" και των εθελοντών μελών της, που από το 2004 έχει αναλάβει πλήρως την φροντίδα των ζώων και έχει την ευθύνη και την διαχείριση του καταφυγίου.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ο Καρατζαφύρερ και ο Αυριανισμός στου Ζωγράφου

Τελικά πόσο δίκιο είχε ο Κάρολος Μάρξ όταν είπε ότι «Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή τραγωδία».

Αυτό μάλιστα συμβαίνει όταν θέσεις τις οποίες κάποιος απεμπολεί τις προσαρτίζεται κάποιος άλλος.

Έτσι θυμηδία προκαλεί το άκουσμα μίας από τις θεμελιώδεις θέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ., «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», να ξεστομίζεται από τον Καρατζαφέρη (ξέρετε της παρέας Πλεύρη – Βορίδη κλπ).

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ξεκινώντας την εποχή Σιμίτη, έκανε απέλπιδες προσπάθειες για να απαλλαχτεί από θεμελιώδεις αξίες, και σε αυτό συντέλεσε τά μέγιστα ένα από τά ιστορικά του στελέχη, ο Πάγκαλος.


Ο «κύριος» που ως υπουργός εξωτερικών, ήταν αυτός πού με εντολές δικές του παραδόθηκε ο Οτσαλάν στην ΜΙΤ (ασχέτως αν ο Οτσαλάν επιχειρούσε μία λιβανοποίηση της Ελλάδας), και ήταν πάλι ο ίδιος που πρότεινε στους Αξιωματικούς, την νύχτα των Ιμίων να θεωρήσουν την Ελληνική σημαία ένα πανί πού το πήρε ο αέρας. Εδώ λοιπόν παίχτηκε μία τραγωδία

2ο Copy Paste (Αντιγραφή – Επικόλληση) Στου Ζωγράφου, το Σκονάκι και Η Άλλη Άποψη



Η πιο γνωστή φράση για την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω διαδικτύου, ακόμη και σε αυτούς πού έχουν ελάχιστη γνώση υπολογιστών, είναι το Copy Paste.

Η ευκολία την οποία παρέχουν αυτές οι δύο λειτουργίες είναι μεγάλη, ειδικά στην αντιγραφή κειμένων.

Έτσι είδαμε ότι ο σχολιασμός του 13ου Δημοτικού Συμβουλίου πού παρουσιάσαμε στον Πολίτη Ζωγράφου για την Κ.Ε.ΔΗ.Ζ. και Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ. είχαν μεταφερθεί ως είχαν στο Σκονάκι και την Άλλη Άποψη.


Αίμα Σπέρμα Ψέμα, Copy Paste (Αντιγραφή Επικόλυση επί τό Ελληνικότερο)


Και πάνω πού άρχισαν να ξεφουσκώνουν τα θέματα του Τρος Σκάν, του δολοφονημένου πατέρα από λούμπεν μετανάστες, του μετανάστη πού τον κυνηγά με μαχαίρι ο χρυσαυγίτης και του φόβου του αν θα πάρουμε ή όχι την νέα δόση του δανείου, παρουσιάστηκε- κατόπιν παρακίνησης από την Ισπανία- η συγκέντρωση «αγανακτισμένων πολιτών» όπως αυτοαποκαλούνται, και στις πλατείες των ελληνικών πόλεων.

Τα θέματα πού προέβαλαν τα ΜΜΕ। τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν την συνταγή της παραδοσιακής συνταγής της επιτυχίας (το μίγμα πού θα έλεγε ο Σαμαράς) πού διδάσκονται οι νέοι δημοσιογράφοι και έχουν βαρεθεί να εκτελούν (και κυριολεκτικά) οι παλαιότεροι. Αίμα Σπέρμα Ψέμα.

"Αγανακτισμένοι πολίτες" λοιπόν, μέσω Ισπανίας-όπως είπαμε και διαδικτύου.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ζω Ζωγράφου ή ΖΩ²


Πρωτοκυκλοφορεί σήμερα, στην πόλη μας, μία νέα εφημερίδα η οποία είναι προϊόν μίας αξιόλογης δουλειάς, η Ζω Ζωγράφου ή ΖΩ². 

Όπως αναφέρει η Συντακτική Ομάδα της: «Το ΖΩ² είναι μια ομαδική προσπάθεια επαγγελματιών δημοσιογράφων να μιλήσουν στη σημερινή γλώσσα της επικοινωνίας με τη γειτονιά τους και τους συμπολίτες τους. Να μοιραστούν και να αναδείξουν την ανάγκη ενημέρωσης και προβληματισμού για τα δημοτικά ζητήματα, την κοινωνία, την οικονομία, τον πολιτισμό.

Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή Απόπειρα Νέας Καταπάτησης


Στις ημέρες πού πέρασαν υπήρξαν κάποιες αναρτήσεις οι οποίες αφορούν το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή.

Η μία αφορά δημοσίευση στο site www.onsports.gr , την οποία ανάρτησε με την σειρά του το zografoubloging (zografoubloging.wordpress.com). 

Με βάση την ανάρτηση αυτή η Ε.Π.Ο., η οποία αφ΄ εαυτή καταπατά χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, προτίθεται να επεκτείνει ακόμα την καταπάτηση της δηλώνοντας την πρόθεσή της να «δημιουργήσει» βοηθητικό γήπεδο στο Πάρκο. Διαβάστε Εδώ

Η δεύτερη αφορά μία προσέγγιση, από διαφορετική οπτική γωνία, του πλέον ενημερωμένου στα θέματα του Μητροπολιτικού Πάρκου, blog Citizen V (citizenvforvendetta.blogspot.com). Διαβάστε Εδώ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Πρόσκληση Των Α.Μ.Ε.Α Ζωγράφου


Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης
Ατόμων με Αναπηρία

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Συζήτηση Δ.Σ. 16 Μαϊου 2011 (14η)

Το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν σχετικά ήρεμο ενώ η παρουσία του κόσμου μάλλον επηρεάστηκε λόγω του ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε στις 7:00μ.μ.


Τά θέματα όπως περιγράψαμε στήν προηγούμενη ανάρτηση είναι τά ακόλουθα.


3ο Θέμα. Την εισήγηση την έκανε ο αντιπρόεδρος της Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων Δήμου Ζωγράφου, Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ., κος Καλιακάτσος, ο οποίος τόνισε ότι παρότι στο προηγούμενο Δ.Σ έγινε ενημέρωση για την κατάσταση στην Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ., καθημερινά ξεπηδά ένα καινούργιο πρόβλημα ως συνέπεια της κακοδιαχείρισης της εταιρίας από την προηγούμενη διοίκηση. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε ένα αυτοκίνητο-περιουσιακό στοιχείο- της Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ., το οποίο η επιχείρηση το έχει παραχωρήσει στο Ρυθμό αλλά παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να το βρουν.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο "Ιλισός" Διοργανώνει Συζήτηση Για Το Δάσος Ιλισσίων Παρασκευή 20/5


 Εξωραϊστικός Πολιτιστικός
    Σύλλογος «Ο Ιλισός»                                                                  Αθήνα, 17-5-2011
     Βακχυλίδου 20-22
Τηλ. 2107787878, 6979242300
 e-mail: ilisos@ymail.com
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Παρασκευή 20-5-2011 και ώρα 7.00 μ.μ. στα γραφεία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού συλλόγου Ο ΙΛΙΣΟΣ ,  Βακχυλίδου 20-22 και Διον. Αιγινήτου θα γίνει συζήτηση με θέμα:

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

19 Μαΐου Ημέρα Εθνικής Μνήμης -Η Γενοκτονία Του Ποντιακού Ελληνισμού


Η επέτειος της σημερινής ημέρας δεν θα μπορούσε να περιγραφεί καλύτερα από το κείμενο του Δημήτρη Ψαθά, στο βιβλίο του «Γή Του Πόντου»:

"Να ρίξουμε το πέπλο της λήθης στο παρελθόν, αλλά να ξέρουμε ότι, όχι να κρύβουμε. Να ξέρουν και οι ίδιοι οι Τούρκοι το τι φτιάξανε οι πατεράδες τους, για ν’ αποφύγουν όσα στιγμάτισαν εκείνους, εφ’ όσον θέλουν να πάρουν την θέση πού φιλοδοξούν ανάμεσα στα πολιτισμένα έθνη. Μόνο έτσι, ξέροντας εμείς τους Τούρκους και ξέροντας εκείνοι εμάς και το στιγματισμένο παρελθόν τους, μπορεί κάποτε να χαράξουμε μία ελληνοτουρκική φιλία πάνω σε στέρεες βάσεις."

Προκήρυξη Θέσεων Εργασίας Στον Δ. Ζωγράφου Με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου


Για την προκήρυξη από τον Δήμο Ζωγράφου θέσεων εργασίας με σύμβαση ορισμένου χρόνου κατά ειδικότητα καθώς και τά απαραίτητα δικαιολογητικά πατήστε το αριστερό κλίκ από το ποντίκι σας ΕΔΩ

Για το «κατέβασμα» (downloading) του εντύπου της αίτησης πού πρέπει να συμπληρωθεί για τις ανάλογες θέσεις πατήστε ΕΔΩ

Συνάντηση τού Δημάρχου Με Τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης. Θέμα: ΕΣΠΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Ιδιαίτερο γραφείο Δημάρχου Ζωγράφου,                               18 Μαΐου 2011
Ταχ.Δ/νση : Γ.Ζωγράφου 7 Τ. Κ. 15772
Πληροφορίες: Δ. Αντωνιάδης
Τηλέφωνο : 210 7490191
E- mail : i.grammateas@zografou.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος


Την στιγμή πού 3 άτομα μαχαιρώνονταν στην καφετέρια του Αγίου Θωμά από Νεάντερνταλ χούλιγκανς, από την Ιατρική Σχολή, 30 μέτρα ποιο πάνω, ακουγότουσαν συνθήματα και ιαχές πανηγυρισμών της εκάστοτε φοιτητικής παράταξης πού κέρδιζε κάποια σχολή στα πλαίσια των φοιτητικών εκλογών.
Αναρωτιέται κανείς ποιους να μεμφθεί περισσότερο:
  • αυτούς οι οποίοι στήνουν γιορτή για ένα εκφυλισμένο από κάθε άποψη φοιτητικό κίνημα ή
  • εκείνους πού θα επαίρονται στην παρέα τους ως θύτες ή θύματα μαχαιρωμάτων υποδηλώνοντας, στους γύρω τους, την αφοσίωσή τους σε φανέλες και σώβρακα (πού λέει και ο Τζιμάκος) στημένων αγώνων και πρωταθλημάτων.
Η φωτογραφία είναι από την ταινία τού 1994  Dumb & Dumber πού στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο «Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος»

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Χούλιγκανς Μαχαίρωσαν Θαμώνες Καφετέρειας Στου Γουδή


Άλλη μία επιτυχία, στον τομέα της πρόληψης και όχι καταστολής επεισοδίων από χούλιγκανς. Η επιτυχία ισομερίζεται στα υπουργεία Υγείας, Διατροφής και Άθλησης καθώς και του υπουργείου προστασίας τού πολίτη, πού εκπροσωπούνται από τους δύο πλέον δημοσιοσχεσίτες υπουργούς Παπουτσή και Λοβέρδου.

Όπως ενημερωνόμαστε χούλιγκαν μαχαίρωσαν τρία άτομα στην καφετέρια «Αίθριο» στον Άγιο Θωμά. 


Εναρκτήριο Λάκτισμα του Δικτύου Εθελοντών Ζωγράφου


Το δίκτυο εθελοντών Ζωγράφου ξεκίνησε την δράση του το Σάββατο 14/5/2011, με τον συμβολικό καθαρισμό της οδού Γεωργίου Παπανδρέου. (Φωτογραφίες Απο Τον Καθαρισμό)

Το ήθος των πρωτεργατών του εγγυάται ότι ο στόχος της κίνησης, που είναι να φέρει τους Ζωγραφιώτες πιο κοντά στην πόλη πού κατοικούν, να μεταμορφώσει σε ενεργούς πολίτες κατοίκους πού σήμερα είναι άβουλοι θεατές του τι συμβαίνει γύρω τους, είναι εφικτός.

Το δίκτυο φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μία συνιστώσα στην μεταβολή του κατοίκου ιδιώτη (σύμφωνα με την αρχαία έννοια του όρου) σέ κάτοικο-πολίτη.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Οδός Παπαδιαμαντοπούλου - Απίστευτο Για Να Είναι Αληθινό

Η Δημοτική Αστυνομία Ζωγράφου εμφανίστηκε στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου και έδινε κλήσεις σε διπλοπαρκαρισμένα οχήματα. Δεν μπορέσαμε να μην διαπιστώσουμε ότι ενώ το άτομο πού ήταν επιφορτισμένο για να κόβει τις κλήσεις ήταν εν στολή ο συνάδελφός του πού οδηγούσε το αυτοκίνητο ήταν με πολιτικά ρούχα.

Αλλά, θα ισχυριστεί κάποιος, εδώ σας έδιναν έναν γάιδαρο εσείς τον κοιτούσατε στο στόμα.

Η περιοχή, της οδού Παπαδιαμαντοπούλου, είναι από τις πλέον επιβαρυμένες, κυκλοφοριακά περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Αυτό γιατί εκτός των μονίμων κατοίκων η περιοχή περιλαμβάνει



  • 3 Νοσοκομεία Παίδων (Αγίας Σοφίας, Αγλαΐας Κυριακού και το πρόσφατα ανεγερθέν Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά),
  • 1 μεγάλο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (Λαϊκό),
  •  την Ιατρική Σχολή,
  • την Οδοντιατρική Σχολή,
  •  την Σχολή Νοσηλευτών
  • το Νεκροτομείο Αθηνών,
  • 3 τράπεζες (Εθνική, Αγροτική, Marfin),
  • 2 Σούπερ Μάρκετ (Βερόπουλος, Bazar).

Θέματα Τακτικής συνεδρίασης (14η) του Δ.Σ.για την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΙΟΥ 2011 και ώρα 19.00 μ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         Ζωγράφου 13-5-2011
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. πρωτ./οικ. 6784
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                                                                ΠΡΟΣ: α) Τον κ.Δήμαρχο
                                                                                            β) Τους κ.κ. Δημοτικούς
                                                                                                Συμβούλους


Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση (14η) του Δημοτικού Συμβουλίου την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΙΟΥ 2011 και ώρα 19.00 με:
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Μείωση Μισθίου Αλέκας – Δελτίο Τύπου



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
  
Ιδιαίτερο γραφείο Δημάρχου Ζωγράφου,      16 Μαΐου 2011
Ταχ. Δ/νση : Γ. Ζωγράφου 7 Τ. Κ. 15772
Πληροφορίες: Δ. Αντωνιάδης
Τηλέφωνο : 210 7490191


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλλίρης – Καζάκος Σε Ρυθμούς Μηλιώκα


Πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο οι κ.κ Καλλιρης και ο Καζάκος συγκρούονται για το εάν ο κ. Καλλίρης δεν ζήτησε να παραλάβει τις δημοτικές επιχειρήσεις ή αν ο κ.Καζάκος δεν ήλθε να τίς παραδώσει κανονικά καθώς και το πότε θα γίνουν οι συναντήσεις παράδοσης και παραλαβής. Το θέμα έχει καταντήσει ανέκδοτο του Δημοτικού Συμβουλίου:






Το Σάββατο μπορείς;
όχι, όχι
Την Κυριακή μπορείς;
όχι, όχι
Παρασκευή μπορείς;
μπορώ, μπορώ
αλλά δεν μπορώ εγώ

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Δελτίου Τύπου Δήμου Ζωγράφου, Αφορά Εκδήλωση Για «Το Χαμόγελο Του Παιδιού»


Αν και έχει παρέλθει η ημερομηνία της εκδήλωσης το δημοσιεύουμε θεωρώντας την ανακοίνωση ευκαιρία ενημέρωσης των προβλημάτων της οργάνωσης "Το Χαμόγελο Τού Παιδιού" καθώς και της υπηρεσίας πού παρείχε το, μέσω διαδικτύου εκπέμποντος, ραδιοφώνου τού Δήμου Ζωγράφου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Αυτοτελές Τμήμα Επικοινωνίας
Ενημέρωσης & Διεθνών Σχέσεων
Ταχ.Δ/νση : Γ.Ζωγράφου 7 Τ.Κ 15772
Πληροφορίες: Α. Συρούκη
Τηλέφωνο : 210 7490136                                                                 Ζωγράφου, 9 Μαΐου 2011
E- mail : public@zografou.gr
dhmos.zografou@gmail.com

2 / 2 Σχολιασμός Συζήτησης Δημοτικού Συμβουλίου Δευτέρας 9/5/2011


Την συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης

Αρχικά επικυρώθηκαν τα πρακτικά προηγούμενων συνεδριάσεων που πέρασαν ομοφώνα, και αμέσως μετά η κα Ράνια Νενεδάκη κατέθεσε πρόταση προς το Δημοτικού Συμβουλίου να μετονομαστεί μια οδός του δήμου σε ΛΑΚΗ ΣΑΝΤΑ. Δεν υπήρξαν αντιρρήσεις και το προώθησαν στην επιτροπή ονοματοθεσίας οδών.

Ακολούθησε το θέμα της Κ.Ε.ΔΗ.Ζ. Στην ενημέρωση που έκανε ο κος Στεργίου αποκάλυψε ότι υπήρχαν φάκελοι εργαζομένων χωρίς τα απαραίτητα έντυπα πρόσληψης, συμβάσεις καθώς και άλλων δικαιολογητικών.

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί πρόβλημα στην πληρωμή πενήντα δύο (52) εργαζομένων στην Κ.Ε.ΔΗ.Ζ. αφού η επίτροπος που ελέγχει όλους τους φακέλους, δε δίνει την έγκρισή της για την πληρωμή. 

1 / 2 Σχολιασμός Συζήτησης Δημοτικού Συμβουλίου Δευτέρας 9/5/2011

Στό πιό αποκαλυπτικό, μέχρι σήμερα Δημοτικό Συμβούλιο, η διάρκεια της συνεδρίασης ήταν μεγάλη, κοντά στις 5 ώρες.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πάρα πολύ μεγάλη λόγω της παρουσίας των εργαζομένων του δήμου.

Από την αρχή του δημοτικού συμβουλίου και έως τις 12 τα μεσάνυχτα, είχαν συζητηθεί μόνο τα πρώτα τρία θέματα της ημερησίας διάταξης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε με τις ανακοινώσεις:
  • Νέος Γ.Γ. του Δήμου είναι ο κ. Μετζελίδης Γιώργος, πρώην Γ.Γ του Δήμου Κορυδαλλού.
  • Η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τον ορισμό των μελών της επιτροπής Διαβούλευσης θα γίνει μετά την δημοσίευση πρόσκλησης σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Δελτίο Τύπου Δήμου Ζωγράφου Συμμετοχής Του Δημάρχου Σε Ενημέρωση Μαθητών Για Τις Βλαβερές Επιπτώσεις Του Καπνίσματος


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Αυτοτελές Τμήμα Επικοινωνίας Ζωγράφου,                                    10 Μαΐου 2011
Ενημέρωσης & Διεθνών Σχέσεων
Ταχ.Δ/νση : Γ.Ζωγράφου 7 Τ.Κ 15772
Πληροφορίες: Α. Συρούκη
Τηλέφωνο : 210 7490136
E- mail : public@zografou.gr
dhmos.zografou@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου Συνάντησης Τού Δημάρχου Με Στελέχη Τού Υπουργείου Πολιτισμού Και Τουρισμού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Αυτοτελές Τμήμα Επικοινωνίας                                   Ζωγράφου, 12 Μαΐου 2011
Ενημέρωσης & Διεθνών Σχέσεων
Ταχ.Δ/νση : Γ.Ζωγράφου 7 Τ.Κ 15772
Πληροφορίες: Α. Συρούκη
Τηλέφωνο : 210 7490136
E- mail : public@zografou.gr
dhmos.zografou@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είχε ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης την Τετάρτη 11 Μαΐου.


Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών της πόλης και την ενίσχυση των αντίστοιχων δραστηριοτήτων.

Καταγγελία - Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Του Δήμου Ζωγράφου


Θέματα Ημερήσιας Διάταξης, τακτικής συνεδρίασης (13ης) Δημοτικού Συμβουλίου τήν Δευτέρα 9 Μαϊου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          Ζωγράφου 5-5-2011
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                          Αρ. πρωτ./οικ. 6349
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


                                                                            ΠΡΟΣ: α) Τον κ.Δήμαρχο 
                                                                                         β) Τους κ.κ. Δημοτικούς
                                                                                              Συμβούλους


Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση (13η) του Δημοτικού Συμβουλίου τη ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΙΟΥ 2011 και ώρα 20.30 με:

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Πορεία Για Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή


Ολοκληρώθηκε η μία από τις καλύτερες κινητοποιήσεις για Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή. Η πορεία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, κινήθηκε στο κέντρο του Πάρκου και κατέληξε με κρητικά τραγούδια και χορούς στον χώρο στον οποίο διεξάγεται η ανθοκομική έκθεση.
Τα συνθήματα πού ακούστηκα απαιτούσαν την δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή όπως και απομάκρυνση όλων των κτιρίων πού είναι αλλοιώνουν τον χώρο (Badminton, Ε.Π.Ο., δύο ναοί στρατιωτικά κτίρια, καφετέριες κλπ).
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από την πλευρά του Δήμου Ζωγράφου οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του δήμου με εξαίρεση, αν προσέξαμε καλά, την Λαϊκή Συσπείρωση (Κ.Κ.Ε.)

Δήμαρχε συνέχισε το ξήλωμα


Η λογική και η δικαιοσύνη αποκαθίστανται σιγά-σιγά στην "πλατεία των παρανομιών". Εν αρχή ξηλώθηκε ο κοτετσώνας, το αλήστου μνήμης περίπτερο Ίντερνετ, σήμερα το πρωί ήρθε η σειρά της παράνομης διαφημιστικής πινακίδας.
Ελπίζουμε να υπάρξει συνέχεια και σύντομα η πλατεία Αλεξανδρή να απαλλαχτεί από τους κακόηχους χαρακτηρισμούς που της φόρτωσαν οι επιτήδειοι...

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ο Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου Συμμετέχει – Στηρίζει Την Πορεία Για Το Μητροπολιτικό Πάρκο


2 και σήμερα, την Κυριακή 8 Μάιου ώρα 11:30 διαδηλώνουμε για Μητροπολιτικό Πάρκο στου Γουδή.

Διαδηλώσουμε για απόδοση του χώρου στους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στον τεμαχισμό και καταπάτηση του χώρου από συμφέροντα του ευρύτερου δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα.

Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στην μετατροπή του χώρου σε μία 2η πλατεία Ομονοίας.

Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στην μετατροπή του χώρου σε ένα απέραντο Παρκινγκ.


Να υλοποιηθούν οι από χρόνια τώρα υποσχέσεις της πολιτείας για Μητροπολιτικό Πάρκο στου Γουδή.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Νέοι Προπηλακισμοί και Απειλές Παρανομούντων, στο Μητροπολιτικό Πάρκο


Μαθαίνουμε ότι χθες το μεσημέρι πολίτης πήγε να ενημερώσει για την παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων, σε διάδρομο για πεζούς και τυφλούς, στελεχών και εργαζομένων στα Special Olympics.

Ο πολίτης πήγε στο κτίριο πού έχει ενοικιαστεί. από τα Ολυμπιακά Ακίνητα για τα Special Olympics (παλιά εκεί στεγαζότανε το Κτηματολόγιο), και κατευθύνθηκε στην ρεσεψιόν. Η εργαζόμενη εκεί τον παρέπεμψε στον Υπεύθυνο Μηχανογράφησης !!!!!!!!. Ο πολίτης αφού υπέδειξε  στον Υπεύθυνο Μηχανογράφησης !!!!!!!! τα οχήματα πού είχαν παρκάρει παράνομα του ζήτησε να ενημερώσει τους προϊσταμένους του έτσι ώστε να μην παρκάρουν σε χώρο πρασίνου.

Ο υπεύθυνος μηχανογράφησης οδήγησε τον πολίτη μέσα στο οίκημα έτσι ώστε να ενημερώσει κάποιον προϊστάμενο. Στον χώρο του προϊσταμένου ο πολίτης βρέθηκε να προπηλακίζεται και να απειλείτε από στελέχη των Special Olympics.

Το θέατρο Badminton και ο ρόλος των ΜΜΕ


Από τον citizen V αντιγράφουμε τις αναρτήσεις πού παρουσιάζουν τον τρόπο χειραγώγησης του θέματος του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, το θέμα Badminton αλλά και τις συντονισμένες επιθέσεις κατά της υπουργού Π.Ε.ΚΑ. κας Μπιρμπίλη. Επίκαιρες όσο ποτέ αφού, όπως έχουμε προαναφέρει, υπάρχει η συγκέντρωση και πορεία την Κυριακή 8 Μαΐου για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή.


Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Κάλεσμα Της Επιτροπής Αγώνα Γιά Το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ
                                                                      Αθήνα, 28 Απριλίου 2011 

ΚΑΛΕΣΜΑ

         

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η έκταση Γουδή, ο τελευταίος μεγάλος αδόμητος χώρος, η ανάσα ζωής και χώρος αναψυχής για τη νεφόπληκτη και τσιμεντοποιημένη Αθήνα, με το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο ελπίζουμε να υπογραφεί σύντομα, θεσμοθετείται για πρώτη φορά ως Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή. Όμως, αν και θεσμοθετείται το Πάρκο, η έκδοση, μόνο του Προεδρικού Διατάγματος δεν εξασφαλίζει και την υλοποίηση του, αφού από αυτό απουσιάζουν οι βασικές προϋποθέσεις  για να γίνει  αυτή εφικτή.

Γι΄αυτό απαιτούμε:
-   Να επιλυθεί άμεσα το ιδιοκτησιακό και να γίνει ενσωμάτωση κάθε ελεύθερου και πράσινου χώρου σε ένα ενιαίο σχέδιο. Το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Πολιτισμού, (Ολυμπιακά Ακίνητα) το Υπουργείο Οικονομικών (ΚΕΔ), που έχουν δεσμεύσει και νέμονται μεγάλο μέρος της έκτασης πρέπει να παραχωρήσουν άμεσα το χώρο για τη δημιουργία του Πάρκου,  είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Επίσης είναι απαραίτητη και η συνεργασία των Δήμων.

Κυριακή 1 Μαΐου 2011


Μία ημέρα φορτισμένη, ίσως η πιο φορτισμένη του χρόνου ∙  φορτισμένη από αναμνήσεις προσώπων και περιστατικών πού ζωγραφίστηκαν με ανεξίτηλα χρώματα στον καμβά της ιστορίας, της παγκόσμιας και της ελληνικής. 

Η ημερομηνία αυτή έχει αποτυπώσει τα χνάρια της σε αμέτρητα τραγούδια και κείμενα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να διαγραφεί ή να αντικατασταθεί από εφήμερα και περιοδικά αφιερώματα ανθοκομικών εκδηλώσεων, σαχλών ασμάτων και δηλώσεων.

Είναι μία ημέρα αφιερωμένη στην ιστορία χωρίς να έχει κηδεμόνες και εκφραστές, για τον λόγο αυτό είναι μία πηγή πού κάθε φορά θα αναβλύζει νέα αλήθεια, περισσότερη αλήθεια, ενώ θα γελάει με αυτούς πού πάντα θα προσπαθούν να την χειραγωγήσουν ή να συνδέσουν την μορφή τους με αυτή.

Η ημέρα αυτή, θα επιλέγει μόνη της αυτούς πού θέλει να την συντροφέψουνε στο ταξίδι της με την ιστορία πού γράφτηκε, γράφεται και θα γραφτεί.

Κάποτε ο Θεοδωράκης είχε πει ότι τα τραγούδια του θα υπάρχουνε ακόμη και όταν τα τανκς της χούντας θα έχουνε σκουριάσει, η ίδια πρόταση θα μπορούσε να αναφέρετο στην 1η Μαΐου.

1η Μαΐου, σκοπευτήριο της Καισαριανής, 1η Μαΐου Αλέξανδρος Παναγούλης, 1η Μαΐου Λάκης Σάντας, 1η Μαΐου Σικάγο 1886, 1η Μαΐου Παρίσι 1968, 1η Μάη η ημέρα της ιστορίας.

Η φωτογραφία είναι από την ταινία 1900.