Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Συνέντευξη της Τίνας Καφατσάκη στην ζωγραφόPolis

Η Τίνα Καφατσάκη έδωσε συνέντευξη στην ζωγραφόPolis και μίλησε εφ' όλης της ύλης με την αμεσότητα πού την χαρακτηρίζει.  Συνέντευξη Τίνας Καφατσάκη

Σχολιασμός Συζήτησης Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάλης Δευτέρας 18/4/2011


Ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας τού Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία (Ζωγράφου Αύριο, Δ.Α.Δ.Α., Μαζί Για Την Πόλη Μας)  μετά από κάποιες τροποποιήσεις έτσι ώστε να υπάρχει μία πλατφόρμα λειτουργίας.
Κίνημα στην Πόλη και Λαϊκή Συσπείρωση δεν το ψηφίσανε γιατί διαφωνούν με τον Καλλικράτη.

Παρ’ όλ’ αυτά τελούμε εν αναμονή του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας τού Δημοτικού Συμβουλίου  όπου θα ξανασυζητηθεί η πλατφόρμα λειτουργίας.

Ενοχλούνται; Χαιρόμαστε!


Μετά την επίθεση στο Δημαρχείο και τις επανειλημμένες επιθέσεις στα γραφεία του Συνασπισμού την σειρά είχε το αυτοκίνητο του Δημάρχου κου Καλλίρη.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι θρασύδειλα συμφέροντα πού είχαν τόσα χρόνια βολευτεί έχοντας ενδυθεί τον μανδύα της νομιμότητα της κάλπης χάνουν την δουλειά τους και κατ’ επέκτασιν τον ύπνο τους.


Ευκαιρίας δοθείσης αφιερώνουμε σε αυτό τον συρφετό αυτό τό τραγούδι.

Εμείς για άλλη μια φορά θα σταθούμε στο φώς της ημέρας πάντα απέναντι σε φασίζουσες απόψεις και πράξεις.


Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης, συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου την Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2010

Ακολουθούν τα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπως προκύπτουν από το site του Δήμου Ζωγράφου.

Συγκέντρωση Στα Γραφεία Του "Ιλισού" Τετάρτη 20 Απριλίου 2011 και ώρα 7.00μ.μ.

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός σύλλογος «Ο ΙΛΙΣΟΣ» διοργανώνει την Τετάρτη 20 Απριλίου 2011 και ώρα 7.00μ.μ. στα γραφεία του, Βακχυλίδου 20-22 κ. Διον. Αιγινήτου συγκέντρωση με τα εξής δύο θέματα: Αποδοχή νέου τροποποιημένου σχεδίου ανάπλασης του Δάσους Ιλισίων στο Ο.Τ. 191, μεταξύ των οδών Ούλωφ Παλμέ – Αλκαίου – Γαζίας. Επανέναρξη των εργασιών του έργου ανάπλασης του ως άνω κοινόχρηστου χώρου.


Καλούνται οι περίοικοι του δάσους, τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου να παρευρεθούν διότι το όλο θέμα είναι εξαιρετικά επείγον.

Έκθεση στο Μουσείο Γουναρόπουλου «Οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μέσα από την τέχνη των παιδιών»

Μήνυση Κατ' Αγνώστων Για Φθορά Στην Πρέσα Του Σταθμού Μεταφόρτωσης

Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε το πρωί της 19ης Απριλίου 2011 ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γρίβας Γεώργιος. Για τρίτη φορά σε διάστημα δέκα ημερών παρατηρήθηκε φθορά στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση στην πρέσα του σταθμού μεταφόρτωσης του Δήμου.
Από τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται ότι πρόκειται για δολιοφθορά. Ο Δήμος Ζωγράφου θα προβεί σε κάθε έννομη ενέργεια προασπιζόμενος τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών. Συνοδευτικό Κείμενο

Έκδοση Δελτίου Τύπου Του Δήμου Ζωγράφου Για Το Θέμα Του Μετρό Στον Δήμο Μας

Ο Δήμος Ζωγράφου εξέδωσε το κάτωθι Δελτίου Τύπου σχετικά με την συνάντηση του Δημάρχου κου Καλλίρη με τον Πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε. κο Χρήστο Τσίτουρα σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας σταθμών Μετρό στον Δήμο Ζωγράφου
Έκδοση Δελτίου Τύπου του Δήμου Ζωγράφου για το θέμα ανάπτυξης στάσεων του Μετρό στον δήμο μας. Συνοδευτικό Κείμενο

Οργανόγραμμα Του Δήμου Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου κοινοποίησε το οργανόγραμμά του με τηλέφωνα, fax και emailΣυνοδευτικό Κείμενο

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Να ήταν μόνο το "αυτοκινητάκι"...

Τρελό γέλιο έπεσε στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, όταν η κυρία Καζάκου δήλωσε ότι πήραν για το περιβόητο Σπίτι της Αλληλεγγύης ένα «αυτοκινητάκι» με δόσεις (!) για τη διανομή του σισιτίου στους απόρους αλλά το άφησαν για δυο χρόνια αδήλωτο και χωρίς άδεια και έτσι κινούνταν!!! Κι εμείς αυτοκινητάκι με δόσεις πήραμε αλλά και σήματα πληρώνουμε και φόρους και οτιδήποτε άλλο σκαρφίζεται το οικονομικό επιτελείο. Το κερασάκι στη τούρτα είναι ότι, όταν το Νομικό Πρόσωπο Σπίτι της Αλληλεγγύης απορροφήθηκε από την ΚΕΔΗΖ, η κυρία Καζάκου ξέχασε να μεταφέρει το «αυτοκινητάκι» οπότε και βρίσκεται χωρίς ιδιοκτήτη και στον αέρα.

Φιλίες που παιδεύουν

Πληρωμένη απάντηση έδωσε ο Καλλίρης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο όταν σε σχόλιο του καζακου για φιλίες του Δημάρχου με τον Κώστα Λαλιώτη και λοιπούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ του απάντησε ως εξής: Εγώ είμαι υπερήφανος για τους φίλους μου. Ας μη μιλήσουμε όμως για τους δικούς σας φίλους… σε άλλες εποχές, περίεργες... αναφερόμενος φυσικά στο χουντικό παρελθόν του πρώην! Ο μπαρμπα-Γιάννης κάπου εκεί ξεροκατάπιε και χλόμιασε….

Κάποια "λουλούδια" μυρίζουν αλλιώς

Η ανθοκομική έκθεση, για την οποία κάποιοι ήδη κάτι ψέλλισαν,

Κόστισε το 2010 - 56.000 ΕΥΡΩ

Θα κοστίσει το 2011 - ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1000 ΕΥΡΩ

Ακριβώς η ίδια, χωρίς περικοπές!


Τα σχόλια δικά σας...

10-24 Μαϊου η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών

Απογραφή Πληθυσμού θα διενεργηθεί μεταξύ 10-24 Μαΐου 2011 όπως προαναγγέλλεται από την ιστοσελίδα του Δήμου Ζωγράφου. Συνοδευτικό Κείμενο.


Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Προβλήματα Στην Αποκομιδή Σκουπιδιών


Προβλήματα στην αποκομιδή σκουπιδιών αναφέρει ο Δήμος, λόγω του (κάθε εορτής καί όχι μόνο) αποκλεισμού τής εισόδου από συμβασιούχους εργαζομένων του Χυτά Άνω Λιοσίων, ζητώντας την κατανόησή μας. Συνοδευτικό Κείμενο

Ετήσιο Μνημόσυνο Των Πέντε Απαγχονισθέντων Ηρώων Του Δήμου Ζωγράφου


Τετάρτη 27 Απριλίου καί ώρα 11 ο δήμος Ζωγράφου θά προβεί στό ετήσιο μνημόσυνο των πέντε απαγχονισθέντων ηρώων του Δήμου Ζωγράφου. Συνοδευτικό Κείμενο .

Παρεμπιπτόντως η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (Π.Ε.Α.Ε.Α.) πραγματοποίησε ξεχωριστή εκδήλωση τιμής στις 10 Απριλίου.


Αντιγράφουμε από το zeidoron.blogspot.com την ιστορική αναφορά του :


Στις 5 Απριλίου του 1944 στη συμβολή των οδών Παπαδιαμαντοπούλου,
Ξενίας και Μικράς Ασίας στα Ιλίσια εκτελέστηκαν δι' απαγχονισμού πέντε μέλη του Κ.Κ.Ε. που ήταν κρατούμενοι στις φυλακές Συγγρού.
Οι πέντε Έλληνες πατριώτες κρεμάστηκαν στα δέντρα της μικρής πλατείας με διαταγή του αρχηγού των Ταγμάτων Ασφαλείας και της Αστυνομίας. Η εκτέλεση έγινε ως αντίποινα στο ίδιο σημείο που πριν λίγες μέρες άνδρας του Ε.Λ.Α.Σ. εκτέλεσε τον λοχαγό των Ταγμάτων Ασφαλείας Κωνσταντίνο Μανωλάκο.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Απ' το βαλς στο σκληρό ροκ

Αν πήρε καλά τα’ αυτί μου, κάτι εξώδικα έφυγαν απ’ το Δημαρχείο προς επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που μέχρι πρότινος ήταν στο απυρόβλητο και ουδείς διανοούνταν να ψέξει τις παραβάσεις τους. Συμπτωματικά, τις ίδιες μέρες που στέλνονταν τα εξώδικα, εντείνονταν οι φήμες για την έλευση ορκωτών λογιστών (για άλλη δουλειά και σε άλλους φορείς εννοείται) κατά τη γειτονιά μας. Επίσης, το τελευταίο διάστημα αρχίζει να συζητείται όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο, το χρέος της Βίλας να μην καταλογιστεί στο Δήμο και στους Δημότες, αλλά στον πρωτεργάτη αυτής της παράτυπης σύμβασης, ο οποίος μέχρι πρότινος-όπως και τα κολλητάρια του-ήταν στο απυρόβλητο, θρασύτατος τιμητής και κήνσορας. Αν λοιπόν τα αθροίσουμε όλα αυτά, λέω αν, γεγονότα, φήμες και ενδεχόμενα, φαίνεται σαν να αλλάζει κάπως η "μουσική υπόκρουση", κι από το βαλς της αναμονής να πηγαίνουμε στο σκληρό ροκ.

Αυτή είναι ασχήμια

Και εμείς έχουμε τις επιφυλάξεις μας για την ανακαίνιση του μνημείου Ηρώων, και ίσως τις διατυπώσαμε με πολύ απαξιωτικό τρόπο κάποιες φορές, ουδέποτε όμως μας πέρασε απ’ το μυαλό να πάρουμε σπρέι και να το αμαυρώσουμε. Κάποιοι βρέθηκαν και διέπραξαν αυτή την ασχήμια. Ελπίζουμε να πρόκειται για θερμοκέφαλα παιδιά, για κακή βραδυνή έμπνευση. Και να μην έχουμε να κάνουμε με μια από αυτές τις εκδηλώσεις δημόσιας βίας και κοινωνικού εκφασισμού, που όλο και πολλαπλασιάζονται στις γειτονιές της Αθήνας, προσθέτοντας πινελιές ασχήμιας στο κάδρο της καθημερινότητας…

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Σε μηχανισμό εξυγίανσης οι υπερχρεωμένοι Δήμοι;

Σε μηχανισμό εξυγίανσης οδηγούνται κατά εκτιμήσεις ο Δήμος Ζωγράφου, μαζί με άλλους 24 Δήμους, που έχουν περάσει την «κόκκινη γραμμή» της υπερχρέωσης,όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία, τα οποία με βάση και τη δέσμευση της χώρας μας έναντι της «τρόικας», απέστειλαν οι δήμαρχοι στην ειδική βάση δεδομένων, στο υπουργείο Εσωτερικών. Τα χρέη των δήμων προς τις τράπεζες υπερβαίνουν τα 1,75 δισ. ευρώ, αν και μειώθηκαν περίπου κατά 300 εκατ. ευρώ τον τελευταίο χρόνο, λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

Με βάση τα νέα στοιχεία της απογραφής, πολύ περισσότερο από τους άλλους, δεν διαφοροποιούνται οι δήμοι, οι οποίοι κρατούν τα… σκήπτρα της υπερχρέωσης.


Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται οι δήμοι Πειραιώς (131 εκατ. ευρώ), Αθηναίων (129 ΕΚΤ. ευρώ), Ρόδου (62 εκατ. ευρώ), Αχαρνών (55 εκατ. ευρώ), Αμαρουσίου (52 εκατ. ευρώ), Φυλής (47 ΕΚΤ. ευρώ), Θεσσαλονίκης (43 εκατ. ευρώ), Ασπρόπυργου (42 ΕΚΤ. ευρώ), Νίκαιας (40 εκατ. ευρώ), Ιωαννίνων (38 εκατ. ευρώ), Περιστερίου (38 εκατ. ευρώ), Κέρκυρας (31 εκατ. ευρώ), Ζωγράφου (26,5 εκατ. ευρώ) κ. λπ.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (6η) της Οικονομικής Επιτροπής Δευτέρα 11/4/2011 14:00


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            Ζωγράφου 7 Απριλίου 2011
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                           Αρ. πρωτ./οικ. 5040
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                                             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                 ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Συζήτηση Δ.Σ. 4 Απριλίου 2004

Η διάρκεια του Δ.Σ κυμάνθηκε σε φυσιολογικά χρονικά πλαίσια, 2,5 ώρες περίπου. Η παρουσία κατοίκων του Δήμου που παρακολούθησαν τη διαδικασία, ήταν μεγάλη και αυτή την φόρα, σε σχέση με την περίοδο Καζάκου.
Ξεκινώντας η συνεδρίαση εγκρίθηκαν 3 έκτακτα θέματα προς συζήτηση και ακολούθησαν οι ανακοινώσεις (7 με 8 συνολικά). Οι σημαντικές είναι οι έξης:

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης, συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου 4 Απριλίου 2010


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          Ζωγράφου 31-3-2011
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                        Αρ. πρωτ./οικ. 4682
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ: α) Τον κ.Δήμαρχο
 β) Τους κ.κ. Δημοτικούς
Συμβούλους



Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση (10η) του Δημοτικού Συμβουλίου τη
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Απριλίου 2011 και ώρα 20.30 με: 

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Κινητοποιήσεις στους δήμους για τους συμβασιούχους



Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία κήρυξαν για σήμερα Τρίτη οι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ. Οι συμβασιούχοι εμμένουν στην μονιμοποίησή τους, καθώς όπως υποστηρίζουν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Συμπαραστεκόμενη στους συμβασιούχους, η ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) αποφάσισε από την πλευρά της τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου για το υπόλοιπο προσωπικό. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Αθήνας και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει «τις συστηματικές και αθρόες απολύσεις εργαζομένων και απομακρύνσεις συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και την καθυστέρηση της καταβολής των αποδοχών του συνόλου των εργαζομένων». Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ανακοινώσει και Πανελλαδικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Απριλίου, διαμαρτυρόμενη στην κυβερνητική πολιτική.


Θα κάνουμε Πάσχα με σκουπίδια;



Το παράπονο του υπεύθυνου καθαριότητας, αντιδημάρχου κ. Γρίβα, είναι ότι πάνω που έβαλε σειρά και η αποκομιδή απορριμμάτων απόκτησε «ρυθμό», ήρθε η ιστορία με το ΧΥΤΑ Φυλής και την αποδιοργάνωσε. Το πρόβλημα έχουμε αρχίσει να το βλέπουμε όλοι, και όχι μόνο εμείς στο Ζωγράφου. Επί αρκετές ημέρες, ο χώρος απόθεσης απορριμμάτων στη Φυλή δέχεται σκουπίδια μόνο 12 ώρες την ημέρα αντί για 22, επειδή δεν υπάρχει επαρκής φύλαξη και οι εργαζόμενοι σταματούν τη λειτουργία του κάθε φορά που εισέρχονται παρανόμως ξένα άτομα στο χώρο. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να «σπάει» η αλυσίδα αποκομιδής-εναπόθεσης, να σημειώνονται καθυστερήσεις και τα απορρίμματα να σωριάζονται στους κάδους. Πιο έντονο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι γείτονές μας του Δήμου Αθηναίων, εντοπίζεται δε κυρίως στα πυκνοκατοικημένα δημοτικά διαμερίσματα της Κυψέλης και του Νέου Κόσμου, όπου τα απορριμματοφόρα δεν έχουν περάσει κοντά μια βδομάδα! Όλα αυτά, και ενώ το μέτωπο της Κερατέας παραμένει ανοιχτό και δεν φαίνεται διέξοδος, δείχνουν πόσο εκρηκτικές διαστάσεις μπορεί να προσλάβει το ζήτημα της καθαριότητας στην Αθήνα, αν δεν εφαρμοστεί ο περιφερειακός σχεδιασμός. Προ ημερών ο δήμαρχος Φυλής κ. Δ. Μπουραΐμης χτύπησε το προειδοποιητικό καμπανάκι, τονίζοντας ότι ο χρόνος ζωής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Φυλής εκπνέει το αργότερο σε δυόμισι χρόνια, και ζητώντας την ανάληψη ευθύνης» από κάθε δήμο ως προς τη διαχείριση των σκουπιδιών.


Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

56, 5 εκατ. ευρώ χρωστάει ο Δήμος Ζωγράφου...

Στα 2,5 δισ. ευρώ, ή περίπου στο 10% του ποσού που πρέπει να βρει η κυβέρνηση μέχρι το 2015 από την εφαρμογή νέων οικονομικών μέτρων, είναι τα χρέη 50 περίπου Δήμων της Ελλάδας.


Το θέμα ανέδειξε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, παρουσιάζοντας στοιχεία για τους 15 πιο υπερχρεωμένους δήμους. Μεταξύ των οποίων, βεβαίως, περιλαμβάνεται και ο δικός μας, και μάλιστα σε «καλή» σειρά, καθώς βρίσκεται στην 11η θέση. Τα χρέη αφορούν δάνεια από τράπεζες, από το Ταμείο παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, κατασκευαστικές εταιρίες κτλ.



Πρόκειται για τους δήμους: Πειραιά με χρέος 131.128.767 ευρώ, Αθηναίων με χρέος 129.492.613 ευρώ, Αχαρνών με χρέος 55.227.003 ευρώ, Αμαρουσίου με χρέος 52.216.609 ευρώ, Θεσσαλονίκης με χρέος 42.677.741 ευρώ,


Απροπύργου με χρέος 41.738.337 ευρώ, Ρόδου με χρέος 41.263.506 ευρώ, Νίκαιας με χρέος 40.036.501 ευρώ, Περιστερίου με χρέος 37.984.492 ευρώ, Ιωαννίνων με χρέος 32.433.246 ευρώ, Ζωγράφου με χρέος 26.486.485 ευρώ ( + 30.000.000 ευρώ οφειλές προς τρίτους), Άνω Λιοσίων με χρέος 24.847.223 ευρώ, Καρδίτσας με χρέος 18.533.122 ευρώ, Φυλής με χρέος 17.956.832 ευρώ και Τρικάλων με χρέος 17.693.165 ευρώ.



Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Παράδειγμα προς μίμηση...

«Ηλεκτρονικές πληρωμές» μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων, μπορούν να κάνουν οι τρικαλινοί πολίτες. Πιο αναλυτικά, οι πολίτες πλέον μπορούν να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους οφειλές (εφόσον υπάρχουν) και συγκεκριμένα τις κλήσεις και τις βεβαιωμένες οφειλές μέσω φιλικής και εξελιγμένης τεχνολογίας που τηρεί όλα τα σύγχρονα πρότυπα ψηφιακής ασφάλειας η οποία υλοποιείτε σε συνεργασία με την τράπεζα Πειραιώς. Για να μην απαιτείται η συνεχής επίσκεψη του δημότη στο Δημαρχείο για την εξυπηρέτησή του και με σκοπό την αποφυγή γραφειοκρατικών διαδικασιών και την εξοικονόμηση χρόνου, ο Δήμος Τρικκαίων απλοποιεί το σύστημα των πληρωμών με αυτή την πρωτοπόρα και ολοκληρωμένη υπηρεσία που έχει υλοποιήσει μέσω του διαδικτύου τηρώντας πάντα την ίδια απλή διαδικασία απόκτησης του προσωπικού κωδικού. Συγκεκριμένα, επειδή η αξιοποίηση αυτών των υπηρεσιών απαιτεί συλλογή και επεξεργασία διαφορετικού είδους πληροφοριών, όπως ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, των οποίων η προστασία, επεξεργασία και μη αποκάλυψη και δημοσιοποίηση αποτελεί βασική κανονιστική απαίτηση, σύμφωνα και με τις ειδικότερες προϋποθέσεις και εγγυήσεις της σχετικής νομοθεσίας και του ευρωπαϊκού δικαίου, μέχρι να εκδοθεί η κάρτα δημότη που έχει δρομολογηθεί από την πολιτεία για το επόμενο διάστημα, για μία και μόνη φορά και πριν αρχίσει ο ενδιαφερόμενος να χρησιμοποιεί τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου, για την δική του ασφάλεια και προστασία, θα πρέπει να μεταβεί και να παραλάβει αυτοπροσώπως έναν κωδικό έχοντας την αστυνομική του ταυτότητα και το ΑΦΜ, για την ταυτοποίηση και την προσωπική του προφύλαξη. Η παραπάνω διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες (δημότες, μόνιμοι κάτοικοι, προμηθευτές κτλ.).

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Προσωρινή Διπλοθεσία


Προσωρινή είναι, όπως μαθαίνουμε, η διπλή ιδιότητα του νέου Γενικού Γραμματέα, του Δήμου Ζωγράφου κου Μεντζελίδη Γεωργίου, ο οποίος παράλληλα κατέχει την ιδιότητα του Ειδικού Συμβούλου για την επικουρία του Δημάρχου Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Δήμαρχος Ζωγράφου κος Καλλίρης του έχει ζητήσει, πρίν τον ορίσει στην θέση του Γενικού Γραμματέα, να παραιτηθεί από την 2η ιδιότητά του.